Lenuţa Cobuz și Eckstein Kovacs, propunerile grupurilor PNL, respectiv UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului

Lenuţa Cobuz și Eckstein Kovacs, propunerile grupurilor PNL, respectiv UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului
Foto: jurnaluldebuzau.ro

Lenuţa Cobuz și Eckstein Kovacs sunt propunerile grupurilor PNL, respectiv UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului, informează Agerpres.

Kovacs este susţinut pentru a deveni Avocatul Poporului şi de 22 de organizaţii neguvernamentale care lucrează în domeniul drepturilor omului şi al apărării drepturilor categoriilor de persoane expuse discriminării din România.

Pe de altă parte, Lenuța Cobuz este specialist în justiţie militară și lucrează în sectorul privat în calitate de consilier juridic. Înainte de 2005 a lucrat ca ofiţer de justiţie, consilier principal la Inspectoratul MApN şi preşedinte al Comisiei de jurisdicţie a imputaţiilor din MApN.

Propunerea grupului PDL  rămâne Gheorghe Iancu, cel care a mai îndeplinit funcţia de Avocat al Poporului înainte de revocarea din funcție din 3 iulie.

Grupurile parlamentare ale PSD şi progresiştilor nu şi-au depus încă propunerile.

Funcția este ocupată interimar de Valer Dorneanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare