Iași: Un om de afaceri a plătit un miliard de lei vechi pentru a înmormânta 40 de cadavre abandonate la morgă

Iași: Un om de afaceri a plătit un miliard de lei vechi pentru a înmormânta 40 de cadavre abandonate la morgă

Patruzeci de persoane – 32 de adulţi şi 8 copii – au fost înmormântate astăzi la Iaşi, în cadrul unei slujbe comune, oficiată de un sobor de 20 de preoţi, atât ortodocşi cât şi catolici. Trupurile persoanelor decedate fuseseră abandonate de câţiva ani , la Institul de medicină legală. Invocând lipsa banilor, familia şi rudele i-au lăsat de izbelişte.

Sicriele au fost aşezate în curtea bisericii Sfântul Nectarie, sub privirile a peste 2500 de persoane  venite la slujbă. Înhumarea s-a făcut într-un cimitir nou din Valea Ursului, în imediata apropiere a Iaşiului.

Slujba religioasă a fost susţinută de un sobor format atât din preoţi ortodocşi, cât şi catolici, conduşi de Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Înmormântarea a costat două miliarde de lei vechi. Un miliard a plătit omul de afaceri Viorel Blăjuţ, iar restul banilor s-au strâns din donaţii.

Potrivit Click!, Viorel Blăjuţ, 40 de ani, este om de afaceri cunoscut pentru actele de binefacere şi pentru un spital privat, în care a investit 5,5 milioane de euro. Averea sa este estimată la 30 de milioane de euro. Este divorţat şi are doi copii.

Înmormântare comună

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_24241').select();" id="embed_text_24241" />
Urmăriți B1TV.ro și pe
`