Armata turcă a deschis focul asupra Siriei după ce un obuz a căzut în curtea unei clădiri publice

Armata turcă a deschis focul asupra Siriei după ce un obuz a căzut în curtea unei clădiri publice
Turcia a deschis focul asupra Siriei după ce, duminică, un obuz sirian a căzut în satul Akçakale, din sud-estul Turciei, unde cinci civili au fost ucişi miercuri de tirurile siriene. La scurt timp după ce...

Turcia a deschis focul asupra Siriei după ce, duminică, un obuz sirian a căzut în satul Akçakale, din sud-estul Turciei, unde cinci civili au fost ucişi miercuri de tirurile siriene.

La scurt timp după ce obuzul a aterizat peste graniţă s-au auzit mitralierele turce. Primarul din Akçakale, Abdulhakim Ayhan, a confirmat că turcii au ripostat, scrie The Guardian.

Incidentul de la Akçakale, situat în provincia Sanliurfa, este cel mai grav produs între Damasc şi Ankara de la doborârea unui avion de luptă turc de către apărarea antiaeriană siriană în iunie.

Guvernul turc a obţinut, joi, aprobarea Parlamentului de a continua operaţiunile militare împotriva Siriei, dacă va fi necesar.

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat ferm, joi, tirurile armatei siriene împotriva Turciei şi le-a cerut celor două ţări vecine să dea dovadă de reţinere.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`