Locatarii Confort City afectați de incendiu vor sta la hotel, pe timp nelimitat. Șeful ISU Ilfov: Blocurile erau pentru birouri (VIDEO)

Locatarii Confort City afectați de incendiu vor sta la hotel, pe timp nelimitat. Șeful ISU Ilfov: Blocurile erau pentru birouri (VIDEO)
Foto: B1 TV

UPDATE 18:57: În jur de 100 de apartamente au fost afectate după incendiul de marți după-amiază din complexul Confort City, fie din cauza flăcărilor sau a apei folosite de pompieri pentru stingerea incendiului. După calmarea situației, locatarii au intrat în conflict cu jandarmii sosiți la fața locului, pe motiv că nu li se dă voie să intre în case. Accesul lor în apartamente a fost considerat riscant din cauza bucăților de structură care încă se mai desprind.

Ulterior, s-a permis accesul doar a proprietarilor de la etajele superioare, pentru evaluarea pagubelor.

UPDATE 18:34: Reprezentantul dezvoltatorului imobiliar care a construit blocul afectat de incendiu a anunţat proprietarii apartamentelor afectate în incendiu că aceştia vor fi cazaţi la hotel, cât timp va fi nevoie. (Detalii AICI)

UPDATE 17:00:
Incendiul a fost stins. Unul din pompierii care au intervenit a fost intoxicat cu fum și a necesitat transportarea la Spitaul Floreasca.

UPDATE 16:14: Pompierii au intervenit cu 26 de autospeciale cu apă şi şapte autoscări, la faţa locului aflându-se, de asemenea, echipaje de descarcerare şi de prim-ajutor. O pesoană a făcut un atac de panică și mai multe persoane au necesitat îngrijiri medicale după ce au inhalat monoxid de carbon.

Focul a fost localizat și se lucrează la lichidarea lui, a declarat inspector-șef ISU Ilfov, Cristian Claudiu Avram, pentru B1 TV. Însă există semne de întrebare în legătură cu autorizația PSI (n.r. prevenirea și stingerea incendiului).

Avram a precizat că apa este adusă din alte zone pentru că resursele din zonă nu au presiune sificientă.

La noi în evidență nu apar autorizații, ele sunt doar avizate. Au fost autorizate în 2007 ele find clădiri de birouri, nu spații de locuit”  a mai spus inspectorul-șef ISU Ilfov.

Inspector-șef ISU despre situația complexului rezidențial Confort City

Embed: " />

Un incendiu de proporţii a izbucnit marți după-amiază în complexul rezidenţial Confort City, situat în apropiere de Şoseaua Vitan Bârzeşti din Capitală. Flăcările au izbucnit la mansarda unui bloc şi au cuprins rapid mai multe apartamente. În urmă cu câţiva ani, un alt incendiu puternic a avut loc în aceeaşi zonă, la Hotelul Rin Grand. Atât complexul rezidenţial cât şi hotelul au fost construite de o firmă a fraţilor Ionuţ şi Robert Negoiţă, cel din urmă fiind în prezent primar al Sectorului 3 din Bucureşti.

Mai multe echipaje de pompieri intervin la faţa locului cu apă și spumă, potrivit ISU București. „Incendiul afectează etajul 10, ultimul, al unui bloc din complexul rezidenţial Confort City. Nu au fost înregistrate victime. Incendiul se manifestă cu un fum gros, iar flăcările afectează aproximativ 400 de metri pătraţi de material lemnos”, au declarat reprezentanții ISU pentru Mediafax.

Tot acolo se află și mai multe ambulanțe în caz că vor exista victime, cât și un echipaj de descarcerare.

Materialele care au luat foc au ajuns și în balcoanele altor apartamente ale complexului rezidențial. Focul se extinde repede, iar fumul este întețit de vânt.

Situația este foarte gravă, întrucât pompierii nu dispun de suficientă apă, deși intervin la fața locului cu 14 autospeciale.

„Intervenim cu 14 autospeciale. Nu avem suficientă apă. Cinci persoane sunt la Ambulanță, necesită prim ajutor. Se desprind elemente consistente din acoperiș. Nu se poate pătrunde în acest moment. Operațiunea de stingere de realizează din exterior. S-a solicitat ajutorul ISU Ilfov, pentru că în acest moment lucrăm cu 70% din capacitatea operativă din București și nu este suficient. Incendiu s-a extins până la etajul 9”, a declarat pentru Știrile B1 TV, purtătorul de cuvânt ISU București, Daniel Vasile.

București: Incendiu la mai multe apartamente dintr-un complex rezidențial

Embed: " />
 
București: Mai multe apartamente au luat foc în Vitan

Embed: " />

În urmă cu patru ani, un alt incendiu puternic a distrus o latură a ceea ce urma să devină Rin Grand Hotel, clădire aflată în apropierea comlexului rezidenţial Confort City. Ambele au fost construite de firma Domus Stil, aparţinând fraţilor Negoiţă.

Incidentul s-a produs pe 8 iunie 2007, pe când hotelul se afla încă în construcţie. Incendiul de atunci a fost stins de pompieri după aproximativ două ore de intervenţie, iar evenimentul s-a soldat cu rănirea unui muncitor de pe şantier.


Incendiul izbucnit în 2007 la Rin Grand Hotel / Foto: Mediafax

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare