Social democrații nemți și-au ales candidatul care să lupte anul viitor împotriva Angelei Merkel pentru postul de cancelar

Social democrații nemți și-au ales candidatul care să lupte anul viitor împotriva Angelei Merkel pentru postul de cancelar
Fostul ministru de Finanțe al Germaniei Peer Steinbrueck va fi candidatul din partea opoziției pentru postul de cancelar al Germaniei, în cursul scrutinului parlamentar federal din toamna anului 2013.”Pot să aduc...

Fostul ministru de Finanțe al Germaniei Peer Steinbrueck va fi candidatul din partea opoziției pentru postul de cancelar al Germaniei, în cursul scrutinului parlamentar federal din toamna anului 2013.

”Pot să aduc maximul de voturi pentru Partidul Social Democrat”, a declarat Steinbrueck la nominalizarea sa pentru a fi contracandidatul Angelei Merkel, scrie BBC News.

Fostul ministru al Finanţelor Peer Steinbrück va fi contracandidatul Angelei Merkel: „Cu ocazia reuniunii partidului care va avea loc luni, îl voi propune pe Peer Steinbrück pentru postul de candidat la Cancelarie în alegerile parlamentare din 2013”, a declarat liderul formaţiunii social-democrate, Sigmar Gabriel, într-o conferinţă de presă.

Steinbrück „este cel mai bun cancelar pe care Germania îl poate găsi”, a adăugat liderul SPD. „Acest guvern, al Angelei Merkel, este terminat. Germania are nevoie de o alternanţă politică”, a continuat el.

Angela Merkel, din partea conservatorilor, are încă de partea sa susținerea poporului. Modul în care a acționat pe timpul crizei din zona euro a propulsat-o în clasamente.

Steinbrück, un economist în vârstă de 65 de ani, ancorat în aripa dreaptă a partidului şi partizan al ortodoxiei bugetare, a fost ministru al Finanţelor în „marea coaliţie” a conservatorilor şi social-democraţilor din perioada 2005-2009, condusă de Merkel.

Licenţiat în ştiinţe economice şi sociale, Peer Steinbrück, care s-a născut în Hamburg şi care are trei copii, şi-a început cariera în 1978 în calitate de consilier al cancelarului Helmut Schmidt.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`