Șase seismologi itanieni riscă patru ani de închisoare pentru că nu au prevăzut cutremurul din L’Aquila

Șase seismologi itanieni riscă patru ani de închisoare pentru că nu au prevăzut cutremurul din L'Aquila
Șase seismologi italieni și un oficial guvernamental  riscă condamnări de câte patru ani de zile pentru că nu au prevăzut cutremurul din L'Aquila, din 2009. Pe 6 aprilie 2009, orașul a fost zguduit de un...

Șase seismologi italieni și un oficial guvernamental  riscă condamnări de câte patru ani de zile pentru că nu au prevăzut cutremurul din L’Aquila, din 2009. Pe 6 aprilie 2009, orașul a fost zguduit de un cutremul de magnitudine de 6,3, incident în urma căruia și-au pierdut viața 309 persoane, scrie FoxNews.

Potrivit procurorilor, cei șapte acuzați nu au luat în seamă avertizările care indicau că orașul italian va fi lovit de un seism de o astfel de magnitudine.

Procesul, care a început în urmă cu un an, i-a îngrijorat pe oamenii de știință, aceștia apărându-se că nu se putea prezice posibilitatea uui astfel de cutremur. Totuși, avocații acuzării spun că aceștia nu au prezis riscurile unui astfel de cutremur și că au dat informații greșite publicității.

Comunitatea seismologilor spune că mișcările plăcilor tectonice nu sunt dovezi clare pentru a prezice viitoare cutremure. În 1988, oamenii de știință au descoperit că doar jumătate din mișcările tectonice din subteran au fost urmate de cutremure.  

Urmăriți B1TV.ro și pe
`