Panasonic va concedia 17.000 de angajaţi până în 2013 pentru a reduce cheltuielile

Panasonic va concedia 17.000 de angajaţi până în 2013 pentru a reduce cheltuielile
Producătorul japonez de electronice Panasonic a anunţat că va disponibiliza 17.000 de angajaţi, până în martie 2013, pentru a reduce cheltuielile şi a ţine pasul cu rivalii asiatici, scrie Reuters. Panasonic...

Producătorul japonez de electronice Panasonic a anunţat că va disponibiliza 17.000 de angajaţi, până în martie 2013, pentru a reduce cheltuielile şi a ţine pasul cu rivalii asiatici, scrie Reuters.

Panasonic intenţioenază să rămână cu 350.000 de angajaţi, aceste noi disponibilizări venind după alte 18.000 de anul trecut. Compania a anunţat, tototdată, că rezervă 1,3 miliarde de dolari, pentru a reduce cheltuielile în anul curent.

„Cifrele sunt uriaşe, dar şi Panasonic este mare, iar pentru o companie de modă veche, această măsură reprezintă un pas important”, a declarat Toru Hashizume, analist la Stats Investment Management.

Producătorii japonezi de aparate electronice se confruntă cu o competiţie tot mai acerbă din partea companiilor coreene şi chineze, care au produse mai ieftine.

Panasonic a suferit pierderi după cutremurul din 11 martie, când a închis provizoriu din fabrici, raportând că profitul operaţional din trimestru încheiat în martie s-a redus cu aproape o treime.

Grupul încearcă să se orienteze spre afaceri legate de mediul înconjurător şi energie, precum producerea de baterii reîncărcabile, pentru a face faţă concurenţei unor companii precum Samsung Electronics sau LG Electronics.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`