Incendiu într-o pădure din Spania: Peste 2.000 de persoane au fost evacuate

Incendiu într-o pădure din Spania: Peste 2.000 de persoane au fost evacuate
Peste 2.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor în mai multe sate din regiunea Valencia, în estul Spaniei, după ce duminică s-a declanșat un incendiu puternic într-o pădure alăturată. Focul...

Peste 2.000 de persoane au fost evacuate din locuinţele lor în mai multe sate din regiunea Valencia, în estul Spaniei, după ce duminică s-a declanșat un incendiu puternic într-o pădure alăturată. Focul s-a extins repede, punând în pericol vieților locuitorilor de pe o rază de 50 de kilometri, aproape de coasta mediteraneană, scrie Relief Web.

„Circa 2.000 de persoane au fost evacuate, ca măsură de precauţie, iar drumurile din vecinătate au fost închise”, au anunțat oficialitățile pe Twitter.

Circa 500 de pompieri încearcă să stingă focul, ajutați de 27 de aparate de zbor echipate cu cisterne cu apă.

Garda civilă a trecut, de asemenea, la evacuări în satele vecine Chulilla şi Gestalgar, care numără circa 1.500 de locuitori, şi, preventiv, la evacuarea a „circa o sută de persoane din satele Sot de Chera şi Pedralba”, au adăugat acestea.

„Focul este sub control. Cel mai mare inamic al nostru este acum vremea”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din regiune.

În Spania au avut loc în această vară incendii devastatoare, după cea mai secetoasă iarnă din ultimii 70 de ani.

De la începutul lunii iulie, 50.000 de hectare de vegetaţie au ars în regiunea Valencia.

Potrivit datelor ministerului Agriculturii, flăcările au afectat 184.831 de hectare în perioada 1 ianuarie – 16 septembrie, sau 0,66 la sută din suprafaţa forestieră a ţării.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare