Două mașini, lovite de un glonţ în parcarea unui centru comercial din Bucureşti: Proiectilul ar proveni dintr-un poligon

Două mașini, lovite de un glonţ în parcarea unui centru comercial din Bucureşti: Proiectilul ar proveni dintr-un poligon

UPDATE 19.20: MApN aa emis un comunicat de presă, în care precizează că deţine un poligon de tragere situat la aproximativ 2,5 km de centrul comercial, precizând că s-au efectuat trageri joi.

„Referitor la incidentul semnalat joi, 20 septembrie, în parcarea unui centru comercial situat în zona centurii Capitalei, Ministerul Apărării Naţionale face următoarele precizări: M.Ap.N. deţine un poligon de tragere situat la aproximativ 2.5 km de centrul comercial. În data de 20 septembrie s-au executat trageri în intervalul orar 08.00-14.30 cu armament individual de infanterie, respectiv pistol mitralieră cal. 7.62 mm şi pistol cal. 7.65 mm model 1974 «Carpaţi»”, se arată în comunicat, citat de Mediafax.

Ministerul precizează că distanţa până la care muniţia folosită vineri în poligon are efect letal este de maximum 1.500 de metri.

„O comisie numită de ministrul apărării naţionale, Corneliu Dobriţoiu, verifică modul în care au fost respectate măsurile de siguranţă în poligon. Şedinţele de tragere cu toate tipurile de armament uşor de infanterie au fost sistate până la finalizarea cercetărilor. Evenimentul este cercetat de Parchetul Militar„, se mai arată în comunicat.

Două mașini aflate în parcarea unui centru comercial din cartierul bucureștean Militari, situat la ieşirea de pe autostrada Bucureşti-Piteşti, au fost lovite, joi, de un glonț rătăcit, transmite B1 TV.

Din primele informații se pare că glonțul provine dintr-un poligon de tragere al Jandarmeriei, care se află în apropiere de centrul comercial.

Potrivit sursei citate, glonțul a lovit unul dintre autoturisme în spate, după care a ricoșat în portiera altuia.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit. La fața locului se află 3 echipaje de poliție care fac măsurători și încearcă să afle cum s-a întâmplat incidentul.

Cu toate acestea, reprezentanții Jandarmeriei susțin că acel glonț cu provine din poligonul de tragere din zonă, precizând că în cursul zilei de joi nu s-au efectuat trageri.

„Glonțul nu aparține Jandarmeriei. Poligonul Jandarmeriei din acea zonă se află la o distranță foarte mare, este securitzat, îndeplinește toate condițiile pentru a evita un asemenea incident. Nu au fost trageri acolo azi”,
a declarat pentru B1 TV purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Sorin Despina.

Două mașini, lovite de un glonț într-o parcare din București

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_23751').select();" id="embed_text_23751" />

Urmăriți B1TV.ro și pe
`