O femeie din armata britanică a născut pe front, în Afganistan

O femeie din armata britanică a născut pe front, în Afganistan
O artileristă britanică, aflată pe front în Afganistan, a dat naştere unui băiat deşi nu avea idee că ar fi gravidă. Femeia ar fi aflat că duce o sarcină abia în momentul sorocului, când suferea de...

O artileristă britanică, aflată pe front în Afganistan, a dat naştere unui băiat deşi nu avea idee că ar fi gravidă. Femeia ar fi aflat că duce o sarcină abia în momentul sorocului, când suferea de ceea ce credea că sunt dureri acute de stomac, scrie BBC.

“Şi mama şi copilul sunt stabili”, a confirmat ministerul Apărării după ce femeie a născut marţi. Copilul, care s-a născut prematur, ar fi fost conceput înainte ca femeia să plece în Afganistan, în luna martie.

Oficialii de la minister au explicat că nu li se permite femeilor însărcinate să plece pe front, însă în acest caz nu se ştia de sarcina femeii.

Femeia şi copilul vor fi duşi înapoi în ţară, după ce vor fi verificaţi de un specialist zburat special în Afganistan.

Acesta este primul caz în care un soldat britanic dă naştere pe front, confirmă reporterul BBC. Acesta a explicat că din 2003 până în prezent au fost trimise înapoi acasă peste 200 de femei atunci când s-a confirmat că acestea sunt însărcinate.

Anul trecut, o altă britanică a dat naştere la două săptămâni distanţă după ce s-a întors acasă de pe front.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`