Israelul nu va participa la Conferința pentru denuclearizarea Orientului Mijlociu de la Helsinki

Israelul nu va participa la Conferința pentru denuclearizarea Orientului Mijlociu de la Helsinki
Israelul nu va participa la conferința de la Helsinki pentru denuclearizarea Orientului Mijlociu, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian al Afacerilor Externe, informează AFP.Directorul...

Israelul nu va participa la conferința de la Helsinki pentru denuclearizarea Orientului Mijlociu, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului israelian al Afacerilor Externe, informează AFP.

Directorul Comitetului israelian pentru Energie Nucleară, Shaul Horev, a explicat reacția Israelului prin faptul că „situația explozivă” din Orientul Mijlociu nu este compatibilă cu participarea țării la această conferință programată pentru sfârșitul lui 2012 sau începutul lui 2013, care este susținută mai ales de SUA.

Shaul Horev a mai declarat că denuclearizarea Orientului Mijlociu ar putea fi luată în calcul numai după instaurarea în prealalbil a unei relații de pace și încredere între toate statele din regiune.

„Asta trebuie să pornească de la o inițiativă regională și să nu fie rezultatul unei coerciții externe”, a declarat oficialul.

Conferința de la Helsinki va avea loc pe fundalul unor tensiuni provocate de programul nuclear al Iranului, țările occidentale și Israelul acuză administrația de la Teheran că încearcă să dezvolte arme atomice sub acoperirea unui program civil, fapt negat în totalitate de Iran.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`