Germania va interzice difuzarea filmului "Inocenţa musulmanilor" din cauza violențelor din Orientul Mijlociu și Africa

Germania va interzice difuzarea filmului "Inocenţa musulmanilor" din cauza violențelor din Orientul Mijlociu și Africa
Autorităţile germane au anunţat că vor interzice difuzarea filmului "Inocenţa musulmanilor", cel care a declanşat o serie de violenţe în Orientul Mijlociu şi Africa. Hotărârea a fost luată după ce gruparea...

Autorităţile germane au anunţat că vor interzice difuzarea filmului „Inocenţa musulmanilor”, cel care a declanşat o serie de violenţe în Orientul Mijlociu şi Africa.

Hotărârea a fost luată după ce gruparea extremistă antimusulmană Pro Deutschland a precizat că va proiecta într-un cinematograf controversata peliculă.

Ministrul german de Interne a afirmat că este vorba despre o „manifestare politică”, nu una care ţine de libertatea de exprimare, astfel că autorităţile germane ar putea invoca raţiuni care ţin de siguranţa naţională pentru a putea interzice filmul.

De asemenea, și Rusia ar putea bloca accesul la YouTube din cauza filmului antiislamic, a anunțat ministrul rus al Comunicațiilor, Nikolai Nikiforov. Pasul ar urma să fie luat în 3 noiembrie, adică la doar două zile după intrarea în vigoare a Legii care limitează accesul la Internet, o lege criticată ce ar trebui să protejeze copiii de conținutul pornografic online.

Apariția unor imagini din controversatul film pe internet a iscat un val de violenţe antiamericane a mai ales în lumea arabă lumea arabă, soldat cu sute de răniți și zeci de arestări, dar și cu asalturi asupra mai multor ambasade.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`