Omul de afaceri Ştefan Vuza a retras cele două oferte existente pentru preluarea Oltchim şi va înainta joi una nouă, "îmbunătăţită"

Omul de afaceri Ştefan Vuza a retras cele două oferte existente pentru preluarea Oltchim şi va înainta joi una nouă, "îmbunătăţită"
Foto: bzi.ro

UPDATE 15:50 Omul de afaceri Ştefan Vuza va înainta joi o nouă ofertă, „îmbunătăţită”, pentru preluarea Oltchim, după ce miercuri a retras cele două oferte depuse iniţial luni. „Amânarea privatizării Oltchim cu trei zile dus la schimbarea strategiei de ofertare, iar mâine, 20 septembrie, ne vom reînscrie la licitaţie cu o singură ofertă îmbunatăţită, cu care ne dorim să câştigam. Decizia de retragere a ofertelor Chimcomplex şi de îmbunătăţire a celor depuse de Aisa Invest a venit şi pe fondul declaraţiilor premierului României, care este dezinformat cu privire la capacitatea investiţională a ofertantului Chimcomplex. Precizăm că în caietul de sarcini nu este niciun criteriu de precalificare în acest sens, iar dacă ar fi fost, competitorii de tip «exotici» nu ar mai fi avut posibilitatea de a se înscrie, însa poate ca s-a dorit acest lucru”, se arată într-un comunicat transmis de grupul Serviciile Comerciale Române (SCR), deţinut de Ştefan Vuza, citează Mediafax.

Firmele Aisa Invest şi Chimcomplex şi-au retras ofertele depuse în vederea achiziţionării combinatului Oltchim, anunţate luni. După retragerea companiilor deţinute de omul de afaceri Ştefan Vuza, în cursă au mai rămas doar PCC -acţionarul minoritar de la Oltchim – şi Dan Diaconescu.

Totuşi, Remus Vulpescu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), a declarat pentru Hotnews că este posibil ca firmele Aisa Invest şi Chimcomplex să revină cu “oferte îmbunătăţite”.

Noul termen limită pentru depunerea ofertelor de privatizare este 20 septembrie, ora 12:00, deschiderea documentelor urmând să aibă loc în aceeaşi zi la ora 13.30.

Premierul Victor Ponta anunţase miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că având în vedere participanţii, licitaţia are să fie un spectacol.

Ponta i-a adresat public ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, să supravegheze îndeaproape licitaţia.

Privatizarea a foat amânată luni până pe 21 septembrie după ce Dan Diaconescu, odată cu depunerea ofertei, a cerut şi suspendarea procesului de privatizare. De asemenea, mai există două cereri de amânare a privatizării depuse de Gazprom şi Pegamont România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card