Cutremur cu magnitudinea de 6,0 în Indonezia. Nu există riscul producerii unui tsunami

Cutremur cu magnitudinea de 6,0 în Indonezia. Nu există riscul producerii unui tsunami
Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs vineri în largul Indoneziei, în dreptul insulei Sumatra, a anunţat institutul american de geofizică USGS. Agenţia de fizică a pământului din Indonezia a exclus...

Un cutremur cu magnitudinea de 6,3 s-a produs vineri în largul Indoneziei, în dreptul insulei Sumatra, a anunţat institutul american de geofizică USGS.

Agenţia de fizică a pământului din Indonezia a exclus imediat riscul producerii unui tsunami, relatează AFP. Cutremurul a avut epicentrul în mare, la o adâncime de 10 km. „Nu am primit nicio informaţie cu privire la eventuale pagube.

Seismul s-a produs în mare, în apropiere de insula Mentawai, dar nu vom emite o alertă de tsunami”, a declarat pentru AFP Koko Widyatmoko, un oficial din cadrul Agenţiei de geofizică din Indonezia.

Hipocentrul seismului submarin, produs cu puţin timp înaintea prânzului (08.00 ora României), a fost localizat la o adâncime de 25 de kilometri, iar epicentrul la 190 de kilometri distanţă de cel mai apropiat oraş, a precizat USGS. Insula Sumatra, situată în nord-vestul arhipelagului indonezian, a fost afectată la 26 decembrie 2004 de un cutremur puternic, cu magnitudinea peste 9, care a provocat un tsunami pe coastele a circa zece state din Asia de Sud-Est, provocând moartea a peste 220.000 de persoane, dintre care 170.000 în Aceh.

Indonezia este situată pe Cercul de Foc al Pacificului, unde se întâlnesc mai multe plăci continentale, determinând o activitate vulcanică şi seismică intensă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`