Ministrul Liviu Pop, huiduit de cei 500 de protestatari de la Oltchim. 13 angajați sunt în greva foamei

Ministrul Liviu Pop, huiduit de cei 500 de protestatari de la Oltchim. 13 angajați sunt în greva foamei

UPDATE 14.05: Un angajat a fost scos pe targă după ce i s-a făcut rău în timp ce încerca să intre în clădirea pavilionului administrativ al combinatului, la discuţii cu conducerea unităţii şi cu ministrul Liviu Pop.Bărbatul a leşinat, iar în cădere s-a lovit la cap.

La ora transmiterii acestei ştiri, la Oltchim au loc discuţii între ministrul pentru Dialog Social şi noua conducere a combinatului, la întâlnire participând şi cei 15 angajaţi care au intrat în greva foamei.

UPDATE 13.20:
Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a ajuns la combinat, unde a fost huiduit de protestatari. Aceștia strigă „Hoții!”. Protestatarii l-au acuzat pe ministrul Liviu Pop că Guvernul nu şi-a ţinut promisiunile în ceea ce priveşte plata salariilor restante şi au cerut ca premierul Victor Ponta să vină să discute cu ei.

„O să avem o întâlnire. Am spus că în şapte zile vom găsi soluţii, s-a achitat avansul pe iulie şi urmează să achităm integral salariile pentru iulie şi august. S-au respectat toate promisiunile, urmează să găsim soluţii în continuare”, a declarat Liviu Pop.

O nouă zi de proteste la combinatul Oltchim. Peste 500 de protestatari s-au adunat în faţa pavilionului administrativ al instituţiei. Este şi cea de-a doua zi de grevă a foamei pentru şapte dintre angajaţi, cărora li s-au alăturat începând cu astăzi alţi opt colegi. Din fericire, doi dintre ei au fost convinşi de curând să renunţe la această formă de protest.

„Sunt şase bărbaţi şi o femeie care au anunţat că au intrat în greva foamei. Încercăm să o determinăm pe colega noastră să nu recurgă la acest gest extrem, vom vedea ce se va întâmpla. Oricum, este posibil ca şi alţi salariaţi să intre în greva foamei. Nemulţumirile sunt mari şi ar trebui rezolvate cât mai repede”, a declarat liderului protestatarilor, Corneliu Cernev, citat de Mediafax.

Cernev este preşedintele sindicatului „Unirea” din Oltchim şi liderul protestelor din ultimele zile, pe care salariaţii aflaţi în faţa pavilionului administrativ al combinatului îl vor în locul lui Mihai Diculoiu la conducerea sindicatului „Oltchim”, organizaţie sindicală majoritară ca număr de membri.

Angajaţii care au declanşat miercuri greva foamei şi-au petrecut noaptea într-un cort aflat în pavilionul administrativ, perioadă în care au fost monitorizaţi de către medicii policlinicii de pe platforma Oltchim.

Peste 300 de salariaţi ai Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat şi miercuri în faţa pavilionului administrativ al combinatului, cerând demisia liderului sindical Mihai Diculoiu.

Protestatarii adunaţi joi la combinat se vor întâlni la ora 13:00 cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop. Angajaţii Oltchim sunt nemulţumiţi de acesta deoarece la ultima întrevedere, pe 5 septembrie, acesta le-a promis soluţii şi fonduri pentru repornirea combinatului.

În 5 septembrie, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a mers la Oltchim, unde a avut discuţii cu conducerea societăţii şi cu cea a liderilor de sindicate. Liviu Pop le-a spus salariaţilor care protestau în curtea combinatului că unitatea „nu se va lichida, ci se va privatiza”. Salariaţii de la Oltchim i-au cerut ministrului ca reprezentanţi ai angajaţilor să participe la auditul ce va fi făcut la combinat, solicitând „transparenţă” şi l-au acuzat pe liderul sindical Mihai Diculoiu că „a participat la prăbuşirea Oltchim”, cerând demisia acestuia.

Ministrul Economiei l-a informat pe premier, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că până în prezent 12 firme au cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim, Ponta atenţionându-l să nu vorbească la microfon pentru că vrea să rămână „una şi bună”, care să salveze locurile de muncă.
 

Noi proteste la Oltchim

Embed:
 
Urmăriți B1TV.ro și pe
`