Mark Zuckerberg, primele declarații de la declinul cotației Facebook: Eșecul de la bursă este dezamăgitor

Mark Zuckerberg, primele declarații de la declinul cotației Facebook: Eșecul de la bursă este dezamăgitor
Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a vorbit pentru prima dată de la lansarea companiei sale la bursă și s-a declarat dezamăgit de modul în care a scăzut cotația acțiunilor față de oferta publică...

Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a vorbit pentru prima dată de la lansarea companiei sale la bursă și s-a declarat dezamăgit de modul în care a scăzut cotația acțiunilor față de oferta publică inițială. Pentru a distrage atenția de la valoarea înjumătățită a acțiunilor Facebook față de debutul din luna mai, Zuckerberg a promis însă că Facebook va aduce mult mai mult profit de pe urma telefoanelor mobile, anunță BBC.

În luna mai, la debut, acțiunile Facebook au pornit de la 38 de dolari, iar marți au închis la prețul de 19.43 dolari bucata. ”Aș prefera să fim subestimați, să nu fim atât de public expuși. Ne-ar da oportunitatea de a risca mai mult”, a comentat Zuckerberg.

”Practic, în urmă cu șase luni de zile, Facebook nu avea nicio reclamă pentru telefoanele mobile”, a explicat șeful rețelei de socializare în cadrul unei conferințe TechCrunch în San Francisco. Abia la începutul acestui an, Facebook a lansat aplicații originale pentru smartphone-urile cu sistem de operare iOS și Android, deopotrivă.

Omul din spatele celei mai populare rețele de socializare a încercat să facă haz de necaz, spunând că orice face se desface imediat, dar că și reușește să-și repare greșelile în timp record.

Confruntat cu diferitele zvonuri privind crearea unui telefon marca Facebook, Zuckerberg a infirmat speculațiile, explicând că website-ul se descurcă excepțional singur. ”Dacă am lansa un telefon, am mai obține poate 10 milioane de utilizatori? 12 milioane? Cifra asta nu mișcă mult indicatorul pentru noi. Ar fi o strategie greșită să facem un telefon”, a comentat acesta.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`