Germania a vândut 5% din acțiunile gigantului de stat Deutsche Post AG cu 924 milioane euro

Germania a vândut 5% din acțiunile gigantului de stat Deutsche Post AG cu 924 milioane euro
Foto: news.immobilo.de

Banca de Dezvoltare a Germaniei a vândut 5% din acțiunile gigantului de stat Deutsche Post AG, pentru suma de 924 milioane euro, profitând astfel de o creștere a prețului acțiunilor companiei la maximul ultimilor patru ani, relatează Bloomberg. Statul german va utiliza acești bani pentru a prelua 7,5% din titlurile companiei European Aeronautic, Defence & Space Co. (EADS) de la Daimler AG.

Banca de dezvoltare KfW Group a vândut 60 de milioane de acțiuni cu 15.40 euro pe acțiune, a anunțat instituția cu sediul la Frankfurt.

KfW și-a redus astfel participarea la cel mai mare operator poștal din țară cu 25.5%. Banca strânge bani încercând astfel să cumpere 7.5% din EADS, aflat în prezent în proprietatea Daimler AG. Pachetul de acțiuni al holding-ului este evaluat la 1.9 miliarde de euro.

”KfW a decis să profite de avantajul condițiilor favorabile de pe piețele de capital pentru a continua privatizarea de succes a Deutsche Post”, a declarat Guenther Braeunig, a membru executiv al boardului KfW.

Acțiunile Deutsche Post, cu sediul la Bonn, au urcat cu 2.7 procente săptămâna trecută pe Bursa de la Frankfurt, acesta fiind maximul ultimilor patru ani.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`