Năstase continuă seria ironiilor pe blog: Dacă nu vă mai plac legile, propuneţi modificarea, nu ocolirea prin soluţii neconstituţionale

Năstase continuă seria ironiilor pe blog: Dacă nu vă mai plac legile, propuneţi modificarea, nu ocolirea prin soluţii neconstituţionale
Foto: prison.com.ro
Fostul premier Adrian Năstase continuă să fie ironic pe blogul său. De data aceasta ţinta sa a fost justiţia. Fostul lider PSD critică propunerile de bune practici în numirea procurorului general şi a şefului DNA, lansate de membrii Consiliului Suprem al Magistraturii.

„Pe mine m-a înduioşat grija pe care o are un judecător pentru desemnarea şefilor Ministerului Public. Dar, dincolo de acest aspect sentimental, nu am putut să nu mă întreb de ce nu l-a preocupat aceeaşi grijă pe domnul judecător atunci când au fost numiţi sau re-numiţi actualii şefi ai parchetelor. Atunci transparenţa nu era necesară?”, a scris Năstase pe blogul personal.

Fostul lider PSD face trimitere şi la Raportul pe Justiţie din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare şi le transmite ironic un mesaj membrilor Cosiliului Suprem al Magistraturii.

„Oameni buni, dacă nu vă mai plac soluţiile din legi, propuneţi modificarea, nu ocolirea lor prin soluţii neconstituţionale. Iar dacă vreţi să vă jucaţi la nivel european cu „bunele practici”, propuneţi celorlalte ţări membre al UE, ca exemplu de bune practici, crearea unor instituţii de genul DNA, ANI, Curtea Constituţională, fără de care vor fi date afară din spaţiul Schengen”, scrie fostul premier pe blog.

Mona Pivniceru, noul ministru al Justiţiei trebuie să facă noi numiri la Parchetul General şi DNA, după expirarea mandatelor Laurei Codruţa Kovesi şi respectiv a lui Daniel Morar.În plus, Consiliul Suprem al Magistraturii şi a modificat regulamentul de funcţionare introducând un termen de 60 de zile în care să i se permită să dea avizul cerut de lege cu privire la nominalizările pe care le va face ministrul.
 

Nastase, ironic la adresa CSM

Embed: " />
 
 
Urmăriți B1TV.ro și pe
`