Cutremur în China: Peste 80 de oameni au murit

Cutremur în China: Peste 80 de oameni au murit
Peste 80 de decese au fost confirmate în provincia chineză Yunan, după ce în urmă cu o zi zona a fost puternic afectată de un cutremur de 5,6 pe scara Richter. Potrivit unui bilanţ oficial provizoriu, peste 7 mii...
Peste 80 de decese au fost confirmate în provincia chineză Yunan, după ce în urmă cu o zi zona a fost puternic afectată de un cutremur de 5,6 pe scara Richter. Potrivit unui bilanţ oficial provizoriu, peste 7 mii de locuinţe au fost complet distruse şi aproximativ 500 de mii avariate. Peste 100 de mii de persoane au fost evacuate şi îşi vor petrece următoarele zile în adăposturi improvizate.

Primul cutremur a avut magnitudinea de 5,6 de scara Richter şi a fost urmat de mai mult de șaisprezece replici, multe chiar cu magnitudinea mai mare de 5.

Seismele s-au produs într-o regiune preponderent muntoasă, motiv pentru care au fost înregistrate numeroase avalanşe de bolovani şi alunecări de teren.

Specialiştii chinezi au explicat că Epicentrele seismelor au fost la mică adâncime, lucru care a contribuit decisiv la amploarea distrugerilor înregistrate.

Prim-ministrul chinez Wen Jiabao a vizitat zonele afectate şi a promis urgentarea eforturilor de reconstrucţie. De asemenea, el a dat asigurări că statul va despăgubi integral persoanele sinistrate.

Serviciile meteo au atras atenţia asupra faptului că în următoarele zile în regiune vor fi înregistrate ploi torenţiale, ceea ce va pune probleme suplimentare echipelor de salvare.

Numărul mare de locuinţe distruse sau avariate se explică şi prin faptul că rapida dezvoltare urbană îi determină pe constructori să nu respecte toate normele obligatorii, cu scopul de a nu depăşi termenele de predare.

Regiunea din sud-vestul ţării a fost afectată în 2008 de un alt cutremur cu intensitatea 7,9 pe scara Richter, eveniment în urma căruia au murit peste 90 de mii de persoane.
 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`