S-a redeschis circulația pe Transfăgărășan. Avertismetele autorităților

S-a redeschis circulația pe Transfăgărășan. Avertismetele autorităților

La două săptămâni de la redeschiderea Transalpinei, Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR) a anunțat vești bune și pentru turiștii care intenționează să ajungă pe Transfăgărășan. Astfel, circulația pe una dintre cele mai spectaculoase șosele montane din Europa s-a redeschis.

De luni se poatecircula din nou pe Transfăgărășan, între Piscul Negru și Bâlea Cascadă. Drumul va fi deschis doar ziua, pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00. De asemenea, autoritățile avertizează că în zonă sunt mulți urși.

Cei care vor călători pe Transfăgărășan sunt sfătuiți să nu se depărteze foarte mult de autoturisme, la popasuri, să nu se apropie de animalele sălbatice, să nu le hrănească și să informeze imediat autoritățile cu privire la prezența acestora.

În plus, șoferilor li se recomandă să circule prudent, să adapteze viteza în funcție de condițiile meteo, cu atât mai mult pentru zilele următoare, în condițiile în care de miercuri, inclusiv în weekend, se anunță precipitații.

Transfăgărășanul și Transalpina, două atracții turistice importante pentru România

Transfăgărășanul, renumit pentru peisajele sale superbe, a fost construit pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, în perioada 1970-1974. Numit oficial Drumul Național 7C, acesta este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România și din Europa. Britanicii de la Top Gear l-au numit „cel mai tare drum” pe care merită să șofezi. Șoseaua începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara și traversează axa nord-sud a Munților Făgăraș.

Transalpina după numele popular, DN67C este cea mai înaltă șosea din România. Ajunge la 2.145 metri la Pasul Urdele. Drumul are o lungime de 148 de kilometri, localizat în Munții Parâng și străbate 4 județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba. Transalpina a fost construită de armatele române în 1930, pavată cu pietre, în timpul Regelui Carol al II-lea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)