ANM: Cod galben de furtună în toată țara. Ciclonul din Cehia se îndreaptă spre România

ANM: Cod galben de furtună în toată țara. Ciclonul din Cehia se îndreaptă spre România

Meteorologii au emis o avertizare de cod galben, valabilă în toată țara. Sâmbătă, până la ora 23:00,instabilitatea atmosferică se va accentua și se va extinde, astfel încât în toate regiunile vor fi perioade cu vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină.

În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși local 20-40 l/mp.

Potrivit ANM, vremea va fi instabilă şi în Capitală, pe parcursul zilei de astăzi. Cerul se va înnora şi, mai ales după-amiaza şi seara, vor fi perioade cu vijelii, intensificări ale vântului, grindină, averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice. Cantităţile de apă vor fi de 10 – 20 litri/mp, iar în unele cartiere de peste 25 litri/mp.

Temperatura maximă nu va mai sări de 30 de grade, așa cum s-a întâmplat în zilele precedente.

Din păcate, meteorologii au emis și o avertizare de ciclon, pentru țara noastră. Tornada devastatoare din Cehia se îndreaptă spre România și va aduce furtuni puternice. În Cehia, tornada a măturat totul în cale și a luat cel puțin cinci vieți.

Ciclonul care a atins viteze de până la 320km/h, se deplasează acum către estul continentului, adică inclusiv către România spun specialiștii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`