Fostul polițist Derek Chauvin, condamnat la 22 de ani și jumătate de închisoare pentru uciderea lui George Floyd

Fostul polițist Derek Chauvin, condamnat la 22 de ani și jumătate de închisoare pentru uciderea lui George Floyd
foto: Hepta.ro / Zuma Press / Pool Video Via Court Tv/Ny Times

Derek Chauvin a fost condamnat la 22 de ani și jumătate de închisoare pentru uciderea lui George Floyd. Fostul polițist se află acum într-o închisoare de maximă siguranță din apropiere de Minneapolis, notează BBC.

Verdict în cazul uciderii lui George Floyd

Judecătorul care a pronunțat verdictul a explicat motivele deciziei: abuzul de putere comis de Chauvin șicruzimea pe care acesta a arătat-o față de victima sa.

„Decizia mea nu se bazează pe emoție sau simpatie (…) și nici pe opinia publică. Nu încerc să trimit un mesaj”, a ținut să precizeze Peter Cahill.

Familia afro-americanului a cerut instanței, înainte de a fi anunțată condamnarea, să păstreze pedeapsa maximă de 40 de ani de închisoare.

George Floyd a murit la vârsta de 46 de ani, în 25 mai 2020, după ce Derek Chauvin, ofițer de poliție în Minneapolis la acel moment, l-a imobilizat și a stat așezat minute întregi cu genunchiul pe gâtul său, în timp ce bărbatul striga „Nu pot respira”. Afro-americanul era acuzat că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari la un magazin din zonă.

Moartea lui George Floyd a declanșat anul trecut un val de proteste față de actele de rasism și de brutalitatea poliției. Manifestațiile au început mai multe orașe din Statele Unite și s-au extins treptat în marile orașe ale lumii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`