Cum alegi o mașină de spălat perfectă pentru tine

Cum alegi o mașină de spălat perfectă pentru tine

Cumpărarea unei mașini de spălat poate fi o sarcină foarte complicată având în vedere toate modelele care sunt în prezent pe piață. De când ați cumpărat o mașină de spălat ultima dată, cu siguranță piața și tehnologia s-au schimbat foarte mult, astfel încât s-ar putea să vă simțiți puțin pierdut. Mașinile de spălat se află în grupul de aparate de uz casnic care a evoluat cel mai mult în ultimii ani: acum au mult mai multe funcții și caracteristici față de înainte. Conștientizarea nevoilor fiecăruia, înainte de a alege mașina de spălat potrivită, este esențială, așa că acordați atenție acestor sfaturi pentru a nu vă pierde printre infinitatea de opțiuni pe care le veți găsi atunci când cumpărați noua dumneavoastră mașină de spălat.

La ce trebuie să fiți atenți când alegeți o mașină de spălat

Capacitatea de încărcare, în funcție de cât de numeroasă

Un criteriu fundamental atunci când alegeți un model de mașină de spălat este capacitatea de încărcare, pe care ar trebui să o alegeți în funcție de numărul de persoane care locuiesc în casă și de obiceiurile dumneavoastră. O casă cu una sau două persoane nu este la fel ca o familie de patru sau mai mulți. Prezența copiilor mici tinde, de asemenea, să crească nevoile de spălare.

Iată o idee despre cum să algeți cel mai bine capacitatea de încărcare a noii mașini de spălat:

Pentru 1 sau 2 persoane și mai puțin de 4 utilizări pe săptămână: 5-6 kg

Pentru 3 sau 4 persoane și aproximativ 4-5 spălări pe săptămână: 7-8 kg

Pentru mai mult de 4 persoane și 6 sau mai multe spălări pe săptămână: 9 kg sau mai mult

Mai multe rotații pe minut

Mașinile de spălat se diferențiază și în funcție de viteza de centrifugare, de rotațiile pe minut pe care le poate atinge motorul, adică de rotațiile făcute de tambur. Cu cât numărul este mai mare, cu atât hainele vor fi mai uscate, deși asta nu înseamnă că spălarea este mai bună.

Minimul recomandabil pentru a obține rezultate bune este de 600 rpm, deși astăzi majoritatea modelelor încep de la 1000 rpm. Dacă puneți multe rufe în mașina de spălat și locuiți într-un loc mai rece sau umed, veți fi interesați de viteze mai mari, care ajung la 1600 rpm. De asemenea, nu alegeți o viteză foarte mare dacă nu este necesar, deoarece un număr mai mare de rotații pe minut nu înseamnă că o mașină de spălat este mai bună, deși este de obicei mai scumpă și încrețește mai mult hainele.

Astăzi, mașinile de spălat ies din fabrică cu o multitudine de programe de spălare și acest lucru înseamnă, de obicei, că prețul lor de vânzare crește. Cu toate acestea, jumătate din aceste programe nu sunt practic utilizate niciodată. De fapt, pentru a respecta consumul de energie și apă indicat pe eticheta energetică, trebuie să utilizați programul ECO pentru bumbac.

Zgomot, important dacă molosești mașina de spălat noaptea

În ultimii ani, multe mărci au cercetat și dezvoltat mașini de spălat „silențioase”. Pentru a face acest lucru, s-au concentrat pe îmbunătățirea mecanismelor motoarelor lor, precum și pe încorporarea unor panouri capabile să reducă vibrațiile ciclului de centrifugare, care este cel mai puternic. Cu toate acestea, puține mașini de spălat îndeplinesc de fapt această cerință. Este important să ne uităm la numărul dB care este, de asemenea, listat pe eticheta energetică. Zgomotul începe să fie deranjant de la 65 dB în sus. Acest lucru este important mai ales dacă aveți nevoie să spălați rufe seara.

Mașinile de spălat smart

În contextul conectivității și al tehnologiei inteligente, mașinile de spălat inteligente și-au propus, de asemenea, să ne ușureze viața, cu procesoare capabile să regleze programele de spălare, utilizarea detergenților sau temperatura. Unele modele au, de asemenea, o aplicație care vă permite să le controlați de pe telefonul mobil.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`