Germania: Varianta mai infecțioasă a coronavirusului, așa numita tulpină Delta, va deveni dominantă până în toamnă

Germania: Varianta mai infecțioasă a coronavirusului, așa numita tulpină Delta, va deveni dominantă până în toamnă
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACA

Varianta mai infecțioasă a coronavirusului, așa numita tulpină Delta, va deveni dominantă în Germania cel târziu până în toamnă, a declarat vineri oficialul de sănătate publică al țării, îndemnând publicul să continue să poarte măști în interior, cât și să se vaccineze.

„Varianta Delta reprezintă aproximativ 6% din infecții, dar ponderea sa este în creștere”, a declarat Lothar Wieler, șeful Institutului Robert Koch pentru boli infecțioase, referindu-se la varianta identificată pentru prima dată în India.

„Nu se pune întrebarea dacă varianta Delta va deveni dominantă, ci când”, a adăugat el. „Va avea răspândirea cea mai mare cel târziu în toamnă.”

Cele 16 state germane au început să aplice restricțiile din noiembrie, care, împreună cu o campanie de vaccinare accelerată, au ajutat țara să gestioneze un al treilea val de infecții cu coronavirus.

Incidența cazurilor pe o durată de șapte zile la 100.000 de rezidenți a fost vineri de 10, când au fost raportate puțin peste 1.000 de cazuri noi și 91 de decese.

Restaurante, baruri, hoteluri și săli de concert s-au redeschis, o relaxare așteptată de mulți germani, deoarece ridicarea restricțiilor a coincis cu vremea caldă și apropierea sărbătorilor de vară.

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, a declarat că aproximativ 51% dintre germani au avut cel puțin unul dintre cele două vaccinuri necesare pentru o protecție eficientă împotriva virusului și aproximativ 30% au avut ambele doze.

Germania organizează alegeri naționale în septembrie, iar campania accelerată de vaccinare după un început lent, precum și ridicarea blocajelor au condus la creșterea sprijinului pentru conservatorii cancelarului Angela Merkel în sondajele de opinie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`