Câți elevi s-au înscris pentru examenul de BAC în 2021. Cifre îngrijorătoare anunțate de către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației (VIDEO)

Câți elevi s-au înscris pentru examenul de BAC în 2021. Cifre îngrijorătoare anunțate de către Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Calin

Problemele sistemului educaționalpersistă în România, aflată în top 3 state din Europa cu celemai ridicatecotedin punct de vedere al abandonului școlar. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că în 2021 s-au înscris cu 5% mai puțini elevi pentru susținerea probelorde Bacalaureat.

„Până în prezent, la Bacalaureat sunt înscriși 114.143 de elevi, din148.000. Este un procent de 77%. Anul trecuta fost de 83%”, a declarat Cîmpeanu pentru B1 TV, în emisiunea „Actualitatea Românească”, moderată de către Tudor Mușat.

Orele remediale nu vor rezolva problemele cauzate de învățământul online

Sorin Cîmpeanu a mai atenționat cu privire la faptul că orele suplimentare organizate pentru elevi, în vederea recuperării materiei, din timpul crizei COVID, nu vor ajuta suficient elevii.

„Cu tristețe o spun, programul remedial este departe de a acoperi pierderile (…) Programul de ore remediale a funcționat, dar este departe de a recupera pierderile din timpul pandemiei. Sunt convins cănu sunt doar 250.000 de elevi cei care s-au înscris la programul de ore remediale. Noi amdeschis acest programul oricui, darprobabil căelevii sau părinții nu au conștientizat cât de mult s-a pierdut (n.r. – din materie)”, a mai transmis Cîmpeanu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
16:30 - Accesorii sanitare de baie care revoluționează designul și funcționalitatea
16:29 - Silvia Dinică (USR) îl contrazice pe managerul firmei de catering, după ce peste 100 de elevi s-au intoxicat cu ”Masa caldă” de la școală: „Nu cred că cineva poate să contamineze toate acele porții, ca să-i facă cuiva rău” (VIDEO)
16:24 - Aplicația Telegram a fost interzisă în Ucraina. Există riscul ca serviciile ruse să poată intercepta mesajele militarilor
16:10 - Construcții Erbașu: Contribuim activ la un viitor sustenabil. Anul acesta am finalizat instalarea de panouri fotovoltaice cu o capacitate totală de peste 5 MWp, proiectate să producă anual 6.000 MWh de energie verde (FOTO)
15:58 - Sanda Nicola, fosta vedetă media, s-a alăturat Mișcării care-l susține pe Mircea Geoană pentru Președinție
15:56 - Un nou ciclon amenință Europa! Va aduce alte furtuni puternice. Au fost deja emise avertizări Cod roșu și portocaliu
15:54 - Dâmbovița: Un bărbat s-a stins din viață, după ce a fost acroşat de o basculantă
15:44 - Mircea Geoană, critici dure privind noua lege a pensiilor: „Am văzut calcule greșite, pensionari cu pensia tăiată la jumătate, inclusiv categoriile cele mai vulnerabile au fost nedreptățite”
15:44 - Newsweek: Pensionar „furat” la pensie. A pierdut 700 lei pentru că nu e pensionat pe legea nouă. Cât a lucrat?
15:36 - Firma de catering care a livrat alimente în școli din județul Mehedinți, amendată și închisă temporar de ANPC