Mai multe secții de vot pentru alegerile din Republica Moldova, programate în luna iulie

Mai multe secții de vot pentru alegerile din Republica Moldova, programate în luna iulie
foto: Facebook @ Maia Sandu

Pe data de 11 iulie vor avea loc alegeri anticipate în Republica Moldova, cu un număr mai mare de secții de votare în afara țării, cel puțin 190.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel, care a admis parțial contestațiile partidelor pro-ruse. În frunte cu Igor Dodon, pro-rușii au contestat decizia Comisiei Electorale de la Chișinău pentru deschiderea unui număr mai mare de secții în diaspora.

Din nefericire pentru eurosceptici, partea care vizează deschiderea celor 190 de secții de vot, din contestațiile pro-rușilor, a fost anulată de Curtea de Apel.

„Se admit parțial contestații depuse de către reclamanți împotriva CEC, persoane terțe Ministerul de Externe și Guvernului privind anularea hotărârilor din 5 și 8 iunie și obligarea la emiterea actului administrativ.

Se anulează anexa din hotărârea CEC numărul 4.966 din 5 iunie cu privire la constituirea secțiilor de vot din străinătate, modificat la 8 iunie, prin care a fost constituit secții de votare în număr mai mic de 190 de secții de votare în străinătate indicate în avizul prealabil al Ministerului Afacerilor Externe”, au spus magistrații, potrivit Agora.md.

Președintele Maia Sandu a dizolvat Parlamentul în aprilie 2021, decizie care i-a înfuriat pe socialiști.

Vlad Batrîncea, unul dintre liderii PSRM, a declaratcă a fost creat un precedent periculos pentru Republica Moldova prin faptul că Parlamentul a fost înlăturat de la luarea deciziilor, iar deputatul PSRM, Petru Burduja, a menționat că decizia Curții, prin care s-a deschis calea spre dizolvarea Parlamentului, este „un păcat în săptămâna patimilor”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`