Condiții dure din partea FMI pentru Ungaria în vederea încheierii unui acord

Condiții dure din partea FMI pentru Ungaria în vederea încheierii unui acord
Fondul Monetar Internațional cere Ungariei să îndeplinească o serie de condiţii dure în schimbul unui acord, inclusiv tăierea pensiilor, anunță cotidianul Portofolio, citat de Mediafax.FMI a prezentat...

Fondul Monetar Internațional cere Ungariei să îndeplinească o serie de condiţii dure în schimbul unui acord, inclusiv tăierea pensiilor, anunță cotidianul Portofolio, citat de Mediafax.

FMI a prezentat liderului partidului de guvernământ Fidesz o „listă a morţii”, publicată de Magyar Nemzet, care cuprinde numeroase măsuri dure, printre care reducerea pensiilor, majorarea vârstei de pensionare, reducerea alocaţiei pentru familii, creşterea impozitului pe venitul personal și privatizări. 

Creditorul internațional mai așteaptă de la guvernul ungar următoarele măsuri: diminuarea birocraţiei, o taxă generală bazată pe valoare reală în tranzacţiile imobiliare, reducerea cheltuielilor autorităţilor locale, eliminarea taxei bancare şi fonduri pentru sectorul bancar.

Cotidianul ungar precizează, totuși, că este puţin probabil ca acestea să fie condiţiile impuse de FMI, după ce premierul ungar Viktor Orban a susţinut de nenumărate ori  că înţelegerea cu FMI poate fi încheiată în această toamnă, dar cererile nu ar putea fi îndeplinite fără o sinucidere politică. Cotidianul ungar ridică întrebarea apariției aceste liste în această perioadă.

Potrivit Magyar Nemzet, în pofida condiţiilor dure, premierul Orban este încrezător că negocierile pot fi încheiate în această toamnă.

Şeful grupului parlamentar al Fidesz, Antal Rogan, a afirmat că un acord cu UE și FMI asupra programului de asistenţă financiară va fi încheiat înainte de sfârşitul acestui an.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`