PSD depune moțiunea de cenzură săptămâna viitoare. Marcel Ciolacu, despre „motivele pentru care guvernul Cîțu trebuie să plece”: „Considerăm că România nu poate fi un stat eșuat” (VIDEO)

PSD depune moțiunea de cenzură săptămâna viitoare. Marcel Ciolacu, despre „motivele pentru care guvernul Cîțu trebuie să plece”: „Considerăm că România nu poate fi un stat eșuat” (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Partidul Social Democrat va depune săptămâna viitoare o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu și, pentru succesul demersului, este gata să negociezecu deputați și senatori de la toate formațiunile politice, a declarat Marcel Ciolacu, care spune despre cabinetul format din PNL, USR-PLUS și UDMR că „trebuie să plece” pentru că, printre altele, „și-a bătut joc de șansa României de a reveni după criza sanitară și cea economică”.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

PSD depune moțiunea de cenzură săptămâna viitoare. Ce a declarat Marcel Ciolacu

„Alocațiile, salariile și pensiile sunt înghețate. Firmele românești nu au primit niciun ajutor. Fermierii nu și-au primit subvențiile. Nu se dau bani nici la stat, nici la privat. Acestea nu sunt lucruri fantastice, așa cum spune domnul Cîțu. Mai mult, guvernul Cîțu trebuie să plece pentru că vrea să transforme pensia în ajutor de înmormântare. Guvernul Cîțu trebuie să plece pentru că și-a bătut joc de șansa României de a reveni după criza sanitară și cea economică. Singurul scop real în PNRR a fost să încerce să dospească miliarde de euro pentru firmele de consultanță sau firmele de casă ale Partidului Național Liberal sau USR. Guvernul Cîțu trebuie să plece pentru că a ratat total campania de vaccinare – 25% din populație a fost vaccinată cu cel puțin o doză în România, când media europeană este de 50%, și ne aflăm pe locul 25 din 27 de țări europene. Mai mult, la nivel mondial, ne batem cu Macao pentru ultimul loc”, a declarat președintele PSD, într-o conferință de presă desfășurată luni.

Marcel Ciolacu spune că își dorește „o susținere cât mai largă în societate” pentru această moțiune, astfel că va avea întâlniri cu reprezentanți ai sindicatelor, patronatelor și IMM-urilor.

„Acestea sunt motivele pentru care guvernul Cîțu trebuie să plece și imediat după această conferință de presă voi avea o întâlnire cu reprezentanții sindicatelor, urmând ca în următoarele zile să am întâlniri cu reprezentanții patronatelor, IMM-urilor, astfel încât această moțiune de cenzură să aibă o susținere cât mai largă în societate. Vom continua paralel să avem discuții cu toți parlamentarii sau grupuri parlamentare care doresc să susțină această moțiune de cenzură. Considerăm că România nu poate fi un stat eșuat”, a adăugat el.

Întrebat dacă PSD va negocia inclusiv cu parlamentari ai puterii, liderul social-democrat a explicat: „Eu sper ca la sfârșitul acestei sesiuni să scăpăm de acest guvern. Cu alte cuvinte, vom duce negocieri cu toți cei dispuși să voteze această moțiune de cenzură, de la toate formațiunile politice. De aceea, noi am finalizat textul moțiunii și începem, pe acest text finalizat, să ducem negocierile”.

Marcel Ciolacu a precizat că moțiunea va fi depusă săptămâna viitoare.

„Această moțiune va fi votată în această sesiune. În cazul în care va trece, îi anunț pe parlamentarii Partidului Social Democrat, în primul rând, că va urma o sesiune extraordinară de numire a altui Guvern”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Referitor la varianta pe care o va propune PSD ulterior moțiunii, liderul formațiunii a amintit că Alexandru Rafila a fost ales drept propunere de premier și că aspectele vor fi puse la punct în interiorul partidului: „Dacă ținem cont de spiritul Constituției, este normal ca Partidul Social Democrat, partidul care a câștigat alegerile, să vină cu propunerea de prim-ministru. Restul rămâne să le discutăm după ce această moțiune va trece”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`