Vaccinare la Obor și o porție de mici gratis. Radu Mihaiu: Primăria Secorului 2 a asigurat doar logistica imunizării. Am vrut să aducem vaccinurile lângă oameni (VIDEO)

Vaccinare la Obor și o porție de mici gratis. Radu Mihaiu: Primăria Secorului 2 a asigurat doar logistica imunizării. Am vrut să aducem vaccinurile lângă oameni (VIDEO)
Foto: Hepta - Zuma Press / Md Rafayat Haque Khan

Campanie inedită în Sectorul 2 al Capitalei, pe fondul unui număr tot mai mic de persoane vaccinate anti-COVID-19 cu prima doză. Primarul Radu Mihaiu a anunțat că a deschis un punct de vaccinare în Piața Obor, una dintre cele mai aglomerate zone din Capitală. Și, pentru a-i stimula pe bucureșteni să se vaccineze, cine își face doza va primi și o porție din celebrii mici din Obor.

Într-o intervenție în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru, Radu Mihaiu a susținut că Primăria pe care o conduce a pus la dispoziție logistica necesară, centrul mobil, vaccinurile și personalul specializat, iar terasa de acolo dă micii gratis și o apă.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Primarul Radu Mihaiu, despre inițiativa ”mici gratis dacă te vaccinezi”

„Să știți că nu m-am gândit eu la mici, au fost cei de acolo care au vrut să ajute campania de vaccinare. De altfel, e o precizare importantă: Primăria a asigurat logistica vaccinării și vaccinurile, medici, asistente și punctul mobil, dar partea aceasta în care se oferă micii gratis vine exclusiv, integral și voluntar din partea celor cu terasa. Deci Primăria nu plătește niciun ban, cei cu terasa vor să încurajeze vaccinarea și, din acest motiv, oferă o porție de mici gratuită și o apă răcoritoare”, a declarat Radu Mihaiu, pentru B1 TV.

Acesta a punctat că e încrezător că mulți se vor vaccina acolo, dat fiind că Piața Obor e cea mai mare piață agro-alimentară din România și foarte mulți oameni merg acolo, chiar și din afara Bucureștiului.

„Am vrut să aducem vaccinurile lângă oameni, că doar vaccinați vom punea să ne continuăm viața cum a fost ea înainte. Cei de la terasă m-au asigurat că vor finanța oferta cât e nevoie.

Cred că am trecut în faza în care e nevoie să mergem cu vaccinul cât mai aproape de oameni, am trecut de faza în care voluntarii mergeau și sute de kilometri să se vaccineze. Trebuie să facem vaccinul accesibil, să ajungem a imunitatea de turmă, cum se numește ea, pentru a reveni la viața dinainte”, a mai spus primarul Sectorului 2.

Mihaiu a mai precizat că dacă va funcționa bine acest centru de vaccinare, se vor gândi să deschidă astfel de centre și în alte locuri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`