Florin Cîțu: Noua lege a pensiilor intră în vigoare în primul trimestru din 2023. Vom respecta țintele stabilite, iar procedura va fi transparentă (VIDEO)

Florin Cîțu: Noua lege a pensiilor intră în vigoare în primul trimestru din 2023. Vom respecta țintele stabilite, iar procedura va fi transparentă (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Florin Cîțu a declarat, la finalul ședinței de Guvern de joi, că noua lege a pensiilor va intra în vigoare în primul trimestru din 2023.

„Aprobarea în Guvern a proiectului de lege privind sistemul public de pensii (e prevăzută) în trimestrul al doilea din 2022, iar adoptarea în Parlament a noii Legi privind sistemul de pensii, în trimestrul patrulea 2022.

Noua lege a pensiilor intră în vigoare în primul trimestru din anul 2023.

Deci acestea sunt ţintele de care ne vom ţine. Procedura va fi una transparentă”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Florin Cîțu: Noua lege a pensiilor intră în vigoare în primul trimestru din 2023. Vom respecta țintele stabilite, iar procedura va fi transparentă

Raluca Turcan, despre noua lege a pensiilor

Miercuri,Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că România va avea o nouă lege apensiilor până la finele anului viitor și că, până la sfârșitul lui 2023, fiecare persoană își va putea accesa propriu dosar de pensie în format electronic.

„Pensiile vor fi recalculate după o nouă formulă care va include și indicele de corecție. (…) Formula de calcul va aduce o predictibilitate în privința calculării pensiilor pe termen lung, astfel încât orice majorare de pensie să fie scoasă din pixul politicienilor. Ani la rând, milioane de pensionari au fost amăgiți cu creșteri spectaculoase de pensii, cele mai multe nesustenabile”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`