Cătălin Drulă a anunțat că proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj a fost scoasă la licitație / CNAIR estimează că valoarea contractului va fi de 30 de milioane de euro (VIDEO)

Cătălin Drulă a anunțat că proiectarea drumului de mare viteză Craiova - Lugoj a fost scoasă la licitație / CNAIR estimează că valoarea contractului va fi de 30 de milioane de euro (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Drumul de mare viteză Craiova – Lugoj a ajuns la licitația pentru proiectare. Se caută o firmă care să întocmească studiul de fezabilitate. Prima documentație va fi gata în aproximativ trei ani, informează B1 TV în cadrul știrilor B1, prezentate de Andreea Moraru.

Proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj, scoasă la licitație

Ministrul Transporturilor anunță o „promisiune îndeplinită pentru Oltenia și Banat”. Cătălin Drulă vorbește despre drumul care leagă Craiova de Lugoj, pentru care compania națională de drumuri a reușit să lanseze licitația pentru proiectare. Puțin peste 150 de milioane de lei cu TVA sunt puși la bătaie.

„Craiova – Lugoj: promisiune îndeplinită pentru Oltenia și Banat. Licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj a fost publicată azi pe SICAP. Câteva date: lungime estimată: 250km; licitația are la bază noul caiet de sarcini cu termene și plăți mult mai clare, care să nu mai rezulte în sincope la derulare”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere estimează că valoarea contractului va fi de 30 de milioane de euro.

Firma care va câștiga contractul trebuie să predea totul în 43 de luni, din care 36 de luni sunt pentru întocmirea studiului de fezabilitate. Ofertele pot fi depuse până în 1 iulie. Execuția propriu-zisă a drumului de mare viteză ar putea fi licitată prin 2025.

În toamna lui 2020, Senatul României a aprobat tacit mai multe proiecte legislative. Printre acestea se numără și cel referitor la Autostrada Sudului, numită A6: execuția Autostrăzii Sudului A6 Lugoj – Caransebeș – Drobeta-Turnu Severin – Craiova – Roșiorii de Vede – Alexandria – București.

La Lugoj, în Timiș, autostrada ar fi trebuit să se lege cu joncțiunea cu A1. Despre A6 se vorbește de la jumătatea anilor 2000.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`