Prahova: Incendiu la o hală de depozitare şi ardere a deșeurilor. Fumul, vizibil de la 10 kilometri / Octavian Berceanu: Incineratorul nu funcționa, dar există presupuneri că un angajat al societății a dat foc (VIDEO)

Prahova: Incendiu la o hală de depozitare şi ardere a deșeurilor. Fumul, vizibil de la 10 kilometri / Octavian Berceanu: Incineratorul nu funcționa, dar există presupuneri că un angajat al societății a dat foc (VIDEO)
Captură Video - Sorin Petculescu / Facebook

Incendiu devastator în Prahova. O hală de depozitare şi ardere a deșeurilor periculoase a fost cuprinsă de flăcări. A fost emis mesaj RO-ALERT din cauza degajărilor masive de fum otravitor, care se vede chiar şi de la 10 kilometri distanţă, informează B1 TV în cadrul ȘtirilorB1, prezentate de Ștefan Pășcuță.

Octavian Berceanu, șeful Gărzii de Mediu, a declarat că incineratorul nu funcționa, dar „există presupuneri că un angajat al societății a dat foc”. Berceanu a mai afirmat că instituția pe care o conduce a început să țină sub control acest fenomen al arderilor de deșeuri.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Incendiu la o hală de depozitare şi ardere a deșeurilor, în Prahova

Alerta a fost dată miercuri dimineaţă în jurul orei 5.00. Incendiul a izbucnit la o societate de depozitare şi ardere a deşeurilor periculoase din comuna prahoveană Brazi.

La faţa locului s-au deplasat imediat mai multe echipaje de pompieri cu şase maşini de stingere, două autoscări, dar şi o ambulanţă SMURD şi o autospecială de primă intervenţie şi comandă.

Norul gros de fum se putea vedea chiar şi de la 10 kilometri distanţă, inclusiv de la Ploieşti, iar oamenii au primit mesaje de tip RO-ALERT prin care au fost avertizaţi să evite zona, iar în cazul în care locuiesc în apropiere să se autoevacueze sau să nu deschidă ferestrele, întrucât fumul este deosebit de toxic.

Incendiul din această dimineață se adaugă unui lung șir de evenimente din ultimii ani, toate cu impact poluator masiv. Societatea care deține depozitul a fost cercetată în mai multe dosare penale, după cum scrie mass-media locală, însă continuă să activeze. Din când în când, societatea în cauză este închisă de către autoritățile de mediu, dar seria incendiilor continuă.

Ce spune Octavian Berceanu despre incendiul din Prahova

„Incineratorul nu funcționa din cauza neplății utilităților. Nu avea gaz și nici nu existau deșeuri periculoase medicale, acelea care pot fi reținute sau gestionate timp de maxim 48 de ore înaintea incinerării. Erau depozitate fel de fel de deșeuri. Incendiul a fost undeva la 2.30 – 245 noaptea, iar de la ora 3.00 se află echipa Gărzii Naționale de Mediu. Se află și un laborator de monitorizare a calității aerului de la Agenția Națională pentru Protecția Mediului și scalăm mereu nivelul de poluare și direcția vântului să vedem dacă populația e afectată. A fost emisă alerta RO-ALERT și vor urma cercetări pentru a vedea gestionea acestor deșeuri, ce tipuri de deșeuri au luat foc, pagubele produse.

Garda de Mediu a făcut numeroase controale și există și niște cercetări sau o cercetare penală vizavi de modul de folosire a incineratorului. La momentul acesta instalația probabil, neavând pază, s-a întâmplat incidentul respectiv. Din câte am aflat, există presupuneri că un angajat al societății a dat foc. Deci e un eveniment pe care nu aveam cum să-l luăm în calcul”, a declarat șeful Gărzii de Mediu, pentru B1 TV.

Berceanu a afirmat apoi că Garda de Mediu a început să țină sub control acest fenomen al arderilor de deșeuri: „Astfel de accidente se pot întâmpla și în alte obiective cu impact de mediu, orice fabrică sau orice altă întreprindere mare care gestionează materiale ce pot fi ușor aprinse. Astfel de incendii începem să le ținem sub control. Fenomenul a fost scăpată de sub control multă vreme, dovadă că și în jurul Bucureștiului se arde mult mai puțin sau deoc dar astfel de incidente nu pot fi prevăzute de autorități. Probabil dacă aveam pază mult mai severă pe locația respectivă, astfel de incident nu s-ar fi produs”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:14 - Un autobuz a evitat la limită impactul cu un bloc. 6 persoane au fost rănite în urma accidentului
23:45 - Patru oameni aflați într-o mașină Tesla au murit în Franța după ce vehiculul a ars ca o torță
23:44 - Un bărbat din Capitală a fost grav rănit în urma unui scandal. Totul a pornit de la un loc de parcare
23:13 - Șeful spionajului german avertizează: „Rusia va ataca NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”
23:03 - Bijuterii și obiecte sacre, furate din biserici de către o călugăriță. Care este valoarea totală a bunurilor
22:52 - Nicușor Dan, despre scandalul privind planșeul de la Piața Unirii: „De doi ani Primaria Sectorului 4 spune că vrea să facă planșeul și nu e în stare să aibă un proiect să vină cu avizele”
22:28 - „Boala vampirului”, presupusa afecțiune de care suferea Vlad Țepeș. Dezvăluirile uluitoare ale unei tinere care se confruntă cu aceeași boală rară
22:05 - Emil Dumitru (PNL), după scandalul privind planșeul Unirii: Am ajuns într-o situație penibilă. Cred că trebuie să clarificăm foarte bine, pe viitor, în legislația națională, care sunt competențele Primăriei Generale și primăriilor de sector
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)