Victor Negrescu (PSD): PNRR nu arată bine, nu avem o viziune de redresare economică a României. Nu există analize de cost pentru proiectele prezentate, nu există o distribuție geografică adecvată a fondurilor (VIDEO)

Victor Negrescu (PSD): PNRR nu arată bine, nu avem o viziune de redresare economică a României. Nu există analize de cost pentru proiectele prezentate, nu există o distribuție geografică adecvată a fondurilor (VIDEO)
Foto: Victor Negrescu / Facebook

Eurodeputatul Victor Negrescu, vicepreședintele PSD, a declarat că Planul Național de Redresare și Reziliență încă nu a fost prezentat și în acest moment nu este public, însă susține că, „pe surse”, se poate observa că nu există analize de cost pentru proiectele prezentate, nu există o distribuție geografică adecvată a fondurilor alocate și nu avem o descentralizare a alocărilor.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Victor Negrescu, vicepreședintele PSD, despre PNRR și distribuția geografică a fondurilor alocate

Întrebat la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, miercuri seară, pe B1 TV, ce îl nemulțumește în privința PNRR, eurodeputatul PSD a afirmat: „În primul rând, Planul de redresare nu este gata. Pentru a putea să îl comentăm, ar trebui să fie public, momentan nu este public, însă pe surse vedem câteva elemente și vreau să vă spun că și aceste elemente sunt extrem de importante. Nu există analize de cost pentru proiectele prezentate, nu există o distribuție geografică adecvată a fondurilor alocate, nu avem o descentralizare a alocărilor”.

„Eu am avut această șansă să văd Planul de redresare și reziliență în varianta aceea draft, cu multe, multe probleme și carențe, și greșeli gramaticale, și alte chestiuni. Repartizarea nu respectă acest principiu geografic, adică avem o concentrare a resurselor – eu nu critic, e foarte bine că Cluj-Napoca beneficiază de cele mai multe alocări din respectivul plan așa cum a fost desenat, dar cred că puteam să gândim criterii, principii, prin care ne gândeam într-adevăr și la nevoile reale zonelor mai puțin dezvoltate ș.a.m.d”, a adăugat social-democratul.

Întrebat cine este defavorizat și cine primește prea mulți bani ca repartizare geografică a fondurilor alocate prin PNRR, Victor Negrescu a spus: „Nu primește nimeni prea mulți bani, dar, clar, Oltenia, de exemplu, nu este în respectivul plan reliefată adecvat. Zona de Sud, de asemenea, are carențe de finanțare. Autostrăzile aceste semnalate, ele nu trec Carpații, sunt doar tronsoane finanțate și acest lucru e important de menționat. Haideți să fim realiști, eu îmi doresc ca acest PNRR să fie un succes pentru România, dar trebuie în același timp să fim realiști că acest plan nu arată bine, proiectele prezentate nu se leagă între ele, nu avem o viziune de redresare economică a României”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`