Florin Cîțu dă asigurări: Vaccinul anti-COVID-19 în România este și va rămâne gratuit (VIDEO)

Florin Cîțu dă asigurări: Vaccinul anti-COVID-19 în România este și va rămâne gratuit (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Florin Cîțu a dat asigurări, luni, că vaccinul anti-COVID-19 va rămâne gratuit. De altfel, Executivul s-a îngrijit deja ca doze de ser să fie disponibile și în toamnă. Cîțu a insistat că nu există niciun fel de discuție la nivelul Guvernului ca pentru vaccinul anticoronavirus să fie fixat vreun preț.

Vaccinul anti-COVID-19 rămâne gratuit, dă asigurări premierul Florin Cîțu

„Vreau să fac o clarificare: vaccinul gratuit trebuie să fie disponibil tuturor românilor pentru că în România vaccinul rămâne, este gratuit și rămâne gratuit. Nu e nicio discuție în acest moment în Guvern de a schimba lucrurile, din contră, deja avem comenzi făcute pentru a continua campania de vaccinare și în toamnă, anul viitor, că nu știm exact cum va evlua pandemia. Deci vaccinul e gratuit, nu există nicio discuție în Guvern care să schimbe aceste lucruri și rămâne gratuit în această perioadă”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Precizarea vine în contextul în care, tot luni, Ludovic Orban, liderul PNL și președintele Camerei Deputațior, a declarat că, în viitor, românii ar putea fi nevoiți să dea bani pe vaccinul anti-COVID

„Noi organizăm vaccinarea gratuită. Practic, statul român suportă toate costurile de vaccinare. E o situație excepțională, dar și aici aș spune că mai facem asta o perioadă de timp, până ajungem la un nivel de imunizare de grup, dar până la urmă se va merge pe mecanismul de la vaccinarea pentru gripă, unde numai persoanele vulnerabile vor fi vaccinate gratuit, celelalte categorii de cetățeni vor trebui să se vaccineze pentru că e răspunderea lor, aici e vorba de sănătatea fiecăruia dintre noi”, a declarat Ludovic Orban.

„Întrebat concret dacă românii ar putea să plătească pentru vaccinare, Orban a precizat: „Într-un viitor oarecare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`