Cum explică Valeriu Gheorghiță scăderea ritmului vaccinării la nivel național: Cred că acum ajungem în segmentul de populație ezitant

Cum explică Valeriu Gheorghiță scăderea ritmului vaccinării la nivel național: Cred că acum ajungem în segmentul de populație ezitant
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, vine cu explicații pentru scăderea din ultimele zile a ritmului vaccinărilor la nivelul întregii țări. Gheorghiță spune că oamenii care s-a vaccinat până acum sunt cei care și-au dorit de la început să facă acest lucru, iar acum este momentul ca autoritățile să convingă persoanele ezitante. Medicul a vorbit și despre intensificarea vaccinărilor în mediul rural.

Valeriu Gheorghiță, precizări despre ritmul vaccinării anti-COVID-19 din România

„Nu cred că este o inhibare a apetitului, din câte știm se estima de la început cam o treime din oameni erau hotărâți să se vaccineze, o treime sunt ezitanți și o treime nu doresc, cred că acum ajungem în segmentul de populație ezitant.

Experiența din ultimele zile cu centrele mobile arată că sunt oameni mulți care doresc să se vaccineze, pentru unii vaccinul este la distanță, nu a ajuns vaccinul pe strada lor”, a declarat Valeriu Gheorghiță, duminică seară, la Digi 24.

Medicul militar a vorbit astfel despre necesitatea unei abordări complementare a campaniei de vaccinare, mai ales în zonele rurale.

În acest context, Gheorghiță a spus că una dintre soluțiile luate în calcul este ”Orașul vaccinează satul”, o soluție prin care medicii din mediul urban merg să vaccineze locuitorii din sate.

„Mai avem un concept pe care ne gândim să îl operaționalizam. Este «Orașul vaccinează satul».Oamenii din rural au încredere în medicii de la oraș, acesta este conceptul”, a mai spus Valeriu Gheorghiță, care a participat, duminică, la procesul de vaccinare dincomuna Izvoru, din judeţul Argeş, locul unde a copilărit.

Puțin peste 54.000 de persoane, vaccinate în ultimele 24 de ore la nivel național

Potrivit datelor anunțate duminică de Comitetul Național de Coordonare a Vaccinărilor anti-COVID-19, în ultimul interval de 24 de ore, la nivel național au fost vaccinate puțin peste 54.000 de persoane. Astfel, în cele aproape cinci luni de vaccinare, s-a ajuns la un total de peste 7,3 milioane de doze administrate unui număr de 4.136.319 de persoane, dintre care 3.192.237 dintre acestea au primit inclusiv rapelul, iar restul, 944.082, au fost vaccinate cu o singură doză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`