Primul maraton de vaccinare organizat la un aeroport în Brașov. Sunt 10 fluxuri de vaccinare, fiind folosit serul Pfizer

Primul maraton de vaccinare organizat la un aeroport în Brașov. Sunt 10 fluxuri de vaccinare, fiind folosit serul Pfizer
Foto: Hepta - DPA Images / Carlos Guzman

Primul maraton de vaccinare organizat la un aeroport are loc, sâmbătă şi duminiă, pe amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov. Vor fi disponibile 10 fluxuri de vaccinare cu serul Pfizer.

Consiliul Judeţean Braşov a anunţat că evenimentul organizat sub deviza „Hai să vezi aeroportul, să te vaccinezi şi să decolăm spre normalitate!” are loc sâmbătă, 22 mai, şi duminică, 23 mai, între orele 8:00 şi 20:00. Astfel, la Terminalul de pasageri de la Ghimbav vor fi organizate 10 fluxuri de vaccinare cu serul împotriva COVID-19 produs de Pfizer.

Sâmbătă, începând cu ora 14:00, şi duminică, de la ora 12:00, Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, va fi prezent ca voluntar, urmând să dea o mână de ajutor la organizare şi să-i îndrume pe participanţi în completarea formularelor medicale. Şi dr. Cristina Vecerdi, fosta şefă a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, actualmente deputat de Braşov, se va număra printre voluntarii din cele două zile ale Maratonului.

Maratonul de vaccinare va fi de tip drive-thru (fără părăsirea maşinilor personale), însă sunt bineveniţi şi braşovenii care nu dispun de autoturism. Pentru aceştia, RAT Braşov va pune la dispoziţie curse speciale, cu plecare din Gara Braşov, şi va prelungi linia 28 pe traseul Livada Poştei – Aeroportul Internaţional Braşov.

În activitatea de vaccinare vor fi implicaţi 6 medici, 12 asistente, 6 registratori şi 40 de voluntari din rândurile Crucii Roşii şi Asociaţiei Salvatorilor Voluntari – SAR (ASV România – Search And Rescue), alături de studenţi medicinişti şi medici rezidenţi.

„Vă invităm să vă alăturaţi Maratonului de Vaccinare, să fiţi alături de noi şi să vă vaccinaţi, pentru că doar astfel putem să revenim la normalitate. Este vital ca numărul braşovenilor vaccinaţi să fie din ce în ce mai mare, pentru a ne considera cu toţii protejaţi de acest virus. Vreau să mulţumesc tuturor instituţiilor publice şi firmelor care ne-au sprijinit pentru a reuşi să punem la punct toate detaliile acestui eveniment de vaccinare unic în România şi nu numai”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Braşov, Prefectura Braşov şi Direcţia de Sănătate Publică Braşov, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, ISU Braşov, Crucea Roşie Filiala Braşov, Serviciul Judeţean Salvamont Braşov şi Asociaţia Salvatorilor Voluntari – SAR (ASV România – Search And Rescue).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”