Treisprezece agenți de la Poliția Județeană Sibiu, reținuți în scandalul mitei sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei

Treisprezece agenți de la Poliția Județeană Sibiu, reținuți în scandalul mitei sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei

Treisprezece din cei 25 de polițiști de la Poliția Județeană Sibiu, suspectați de fapte de corupție într-un dosar DNA, au fost reținuți. Mai ulte percheziții au avut loc miercuri la polițiști bănuiți că ar fi primit mită mascată sub forma unor sponsorizări pentru echipa de fotbal a Poliţiei.

Toţi cei 13 polițiști reținuți sunt agenţi în cadrul structurilor de Poliţie Rutieră din IPJ Sibiu, respectiv Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, scrie News.ro.
Potrivit Parchetului Tribunalului Sibiu, ei sunt suspectaţi de infracțiunile de omisiunea sesizării, abuz în serviciu, dare de mită şi respectiv luare de mită, favorizarea făptuitorului, înşelăciune şi fals în declaraţii, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia de agent de poliţie. evaziune fiscală.

Procurorii vorbesc despre 115 acte de luare de mită şi de peste o sută de persoane care ar fi oferit mita.

Conform anchetatorilor, ei nu nu ar fi constatat săvârşirea unor fapte contravenţionale la regimul rutier, iar, în schimbul acestei „iertări de sancţiune”, cei vizați ar fi sponsorizat echipa de fotbal a Poliției Sibiu.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, spune că ancheta deschisă de Serviciul anticorupţie din cadrul MAI în cazul celor 25 de agenți de poliție rutieră de la Sibiu are lagătură cu intenția reprezentanților Ministerului de ”a curăţa pădurea de uscături”

“Noi, MAI, ne facem curăţenie în propria ogradă. Am spus de la început că sistemul imunitar al MAI trebuie să fie unul funcţional, ceea ce se vede astăzi (..) că s-a realizat la Sibiu cu cele 17 mandate de percheziţie, 33 de mandate de aducere pentru cei 25 de poliţişti nu este altceva decât intenţia noastră de a curăţa pădurea de uscături. Suntem 129.000 de angajaţi în toate structurile MAI, sunt aproximativ 49.000 de poliţişti şi evident că sunt şi astfel de situaţii şi aşa cum am procedat la Secţia 16, unde tot la solicitarea noastră s-a demarat procedura (…) la fel cum s-a întâmplat la Suceava, celebrul caz de corupţie de la Serviciul de permise, la fel şi aici, acest caz a fost documentat foarte mult timp şi sigur, rămânând la prezumţia de nevinovăţie, astăzi au fost aduşi în faţa instanţei. Nu tolerăm nicio abatere de la regulamentul Poliţiei Române”, a declarat Lucian Bode, miercuri seară, la Antena 3.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`