Valeriu Gheorghiță: „Vor fi operaționale mai multe centre de vaccinare în punctele de frontieră, pentru românii care revin în țară”

Valeriu Gheorghiță: Vor fi operaționale mai multe centre de vaccinare în punctele de frontieră, pentru românii care revin în țară

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că vor fi operaționale mai multe centre de vaccinare în punctele de frontieră, la zonele de intrare în țară, pentru ca cetățenii care revin în țară să se poată imuniza:

„Un alt lucru care va fi probabil deja gata până la finalul acestei săptămâni, cel târziu la începutul săptămânii viitoare, posibilitatea de programare în platformă în centrele de vaccinare care au vaccin de la J&J. Știm că schema de vaccinare este pentru o singură doză, platforma fiind optimiztă să aloce doa de rapel.

Deja încep să fie active și vor fi mai multe centre operaționale în punctele de frontieră, la zonele de intrare în țară atât la aeroporturi, mai ales cele care au zboruri internaționale, cât și la punctele terestre, Nădlac, Vama Borșa, pentru a avea posibilittea cetățenii români din diaspora care revin în țară să se poată vaccina.

Majoritatea din centre vor avea alocat vaccin de la compania J&J care s efce într-o singură doză. În felul acesta opțiunea și strtegia noastră este de a distribui vaccinuri acolo unde este cel mai mre număr de persoane și und eexistă și doritori”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`