Raluca Turcan: Cele patru direcții de bază pe care le urmăresc – reforma sistemului de pensii, reforma salarizării, reforma asistenței sociale și creșterea ocupării forței de muncă

Raluca Turcan: Cele patru direcții de bază pe care le urmăresc - reforma sistemului de pensii, reforma salarizării, reforma asistenței sociale și creșterea ocupării forței de muncă
Foto: Guvernul României / Facebook

Raluca Turcan, ministrul Muncii, spune că reforma sistemului de pensii, reforma salarizării, reforma asistenței sociale și creșterea ocupării forței de muncă sunt „cele patru direcții de bază” pe care le urmărește în mandatul său, iar acestea „pot produce efectele așteptate la nivelul societății românești doar dacă sunt rezultatul implicării profesioniștilor”.

Ministrul Muncii, discuții cu sindicatele. Ce a declarat Raluca Turcan

„Consiliul Național al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii a avut loc astăzi (vineri, n.r.) la Sibiu și am răspuns cu plăcere invitației de a participa la prima parte a lucrărilor. Mă preocupă în mod deosebit, mai ales în condițiile eforturilor majore pe care le fac colegii mei din instituțiile Ministerului Muncii în această perioadă, ca dialogul cu sindicatele să fie continuu și – foarte important! – corect. Am transmis astăzi, încă o dată, hotărârea mea de a recunoaște meritele acelora (nu puțini!) care performează în instituțiile noastre, în casele de pensii, în agenții și la minister, de a-i motiva pe viitor și de a aplica principiul echității pe care îl susțin public, în primul rând în interiorul Ministerului Muncii”, a afirmat ministrul Muncii.

Raluca Turcan susține că va milita în continuare pentru recompensarea muncii de calitate.

„Știu că volumul de muncă și responsabilitățile sunt enorme, însă valorile pe care le promovăm trebuie să fie înțelese și implimentate în instituțiile noastre înainte de toate. Le-am comunicat colegilor din sindicate – chiar dacă nu a fost o veste bună – că nu voi sprijini derogări sau tratamente speciale pentru Ministerul Muncii în raport cu altele, dar că voi milita în continuare pentru recompensarea muncii de calitate. Cele patru direcții de bază pe care le urmăresc ca ministru: reforma sistemului de pensii, reforma salarizării, reforma asistenței sociale și creșterea ocupării forței de muncă pot produce efectele așteptate la nivelul societății românești doar dacă sunt rezultatul implicării profesioniștilor.Mă bucură să știu că sindicatele noastre susțin interesul public prin apărarea intereselor corecte ale angajaților și sper, inclusiv după întâlnirea de azi, că vom parcurge cu succes, împreună, drumul reformelor”, a conchis Raluca Turcan, ministrul Muncii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`