Autorităţile vor amenaja puncte de vaccinare la vama Nădlac. În ultimele săptămâni, sute de persoane au trecut frontiera doar pentru a se vaccina

Autorităţile vor amenaja puncte de vaccinare la vama Nădlac. În ultimele săptămâni, sute de persoane au trecut frontiera doar pentru a se vaccina

Autorităţile din Arad vor amenaja la graniţa cu Ungaria, în Punctele de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I şi Nădlac II, puncte temporare de vaccinare anti-COVID-19.Zeci de persoane din străinătate trec în fiecare zi granița pentru a se vaccina în România, la Arad.

Prefectul judeţului Arad, Toth Csaba, a declarat miercuri, pentru Agerpres, că „în ultima perioadă s-a observat o creştere a numărului de cetăţeni români care vin din alte ţări pentru a se vaccina”.

„Nu aş spune că este un fenomen, darsunt foarte mulţi români care lucrează şi locuiesc în ţări europene şi vin în Arad doar pentru a se vaccina. Unii vin cu partenerii de viaţă, cetăţeni străini – germani, italieni şi aşa mai departe. Aceşti oameni se bucură de facilitatea de a se vaccina foarte uşor în ţara noastră, fără programare. Personal cunosc multe cazuri, dar această tendinţă mi-a fost adusă la cunoştinţă şi în cadrul discuţiilor din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Şi cu ocazia Paştilor, românii care au venit acasă la familii au profitat şi s-au vaccinat”, a declarat prefectul.

„Foarte mulți români vin la Arad doar ca să se vaccineze, stau și 2 – 3 zile. Am vaccinat la Arad și majoritatea românilor din misiunile diplomatice din Europa.

Sunt români care vin din toată Europa: din Elveția, Franța, Germania, Spania. Nu există țară să nu fi fost vaccinată la Arad”, a spus Horea Timiș, la Digi 24.

„Cred că cel mult într-o săptămână va fi operațional acest centru de la Nădlac, ca să facilităm accesul la vaccinare”, a adăugat șeful DSP Arad.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`