Bugetul municipiului București pentru anul 2021 a fost adoptat

Bugetul municipiului București pentru anul 2021 a fost adoptat
Foto: Nicușor Dan / Facebook

Bugetul Capitalei pentru anul 2021 a fost adoptat, vineri, în ședința Consiliului General al Municipiului București, cu 34 de voturi ”pentru”, 5 voturi ”împotrivă” și 15 abțineri, informează B1 TV.

Situația de la Primăria Capitalei, deblocată: Bugetul Bucureștiului pentru anul 2021, adoptat

Din bugetul Bucureștiului pentru anul în curs au fost tăiate circa 1,1 miliarde de lei, astfel că s-a ajuns la o sumă de 5,8 miliarde.

La începutul ședinței în care a fost adoptat bugetul, ședință convocată de primarul Nicușor Dan după mai multe runde de discuții cu reprezentanții USR PLUS și ai celorlalte partide din coaliția de guvernare, edilul general a precizat: “Este un demers pe care l-am început în luna ianuarie. A fost un demers dificil, pentru că a plecat cu o situație financiară extrem extrem de dificilă, pentru că Primăria Capitalei nu a fost pusă pe niște baze economice ani de zile.

Atunci a fost un întreg efort pentru care vreau să le mulțumesc colegilor din majoritate pentru a ajunge la un buget rezonabil azi. Este un buget al curățeniei, în care scoatem cheltuieli inutile, este un buget al responsabilității, pentru că vrem să recâștigăm încrederea partenerilor noștri. Nu poți să faci investiții, când tu nu plătești oameni care ți-au făcut lucrări, încă din primăvara lui 2019. Deci, este un mesaj de seriozitate către întreg mediul de afaceri și financiar. Primăria Capitalei se va ține de cuvânt”.

Bugetul Capitalei, adoptat la capătul unor săptămâni de blocaj care ar fi riscat să ducă Municipalitatea în incapacitate de plată

Adoptarea bugetului Capitalei pentru anul 2021 vine la capătul unor săptămâni de blocaj după ce consilierii generali USR PLUS au refuzat să voteze proiectul susținând că bugetul este unul supraevaluat.

Potrivit surselor B1.ro, consilierii USR PLUS au dus un șantajla adresa lui Nicușor Dan pentru ca viceprimarul lor, Horia Tomescu, omul propulsat în funcție în locul lui Vlad Voiculescu, să primească putere totală pentru a lua decizii în domeniul sănătății și mână liberă pentru gestionarea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București.

Dacă bugetul Capitalei nu ar fi fost adoptat acum, Municipalitatea ar fi riscat să intre în incapacitate de plată, potrivit surselor B1.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`