Mediatorul ONU în Siria: Încercările de a opri violențele sunt aproape imposibile

Mediatorul ONU în Siria: Încercările de a opri violențele sunt aproape imposibile
Încercările diplomatice de a încheia conflictele din Siria sunt "aproape imposibile" și nu se face destul pentru a opri luptele, a declarat luni noul mediator ONU în Siria Lakhdar Brahimi, scrie Reuters. "Știu...

Încercările diplomatice de a încheia conflictele din Siria sunt „aproape imposibile” și nu se face destul pentru a opri luptele, a declarat luni noul mediator ONU în Siria Lakhdar Brahimi, scrie Reuters.

„Știu cât este de dificil, cât de aproape imposibil. Nu pot spune imposibil – aproape imposibil. Și noi nu facem suficient. Acest lucru în sine atârnă greu”, a spus mediatorul ONU.

Brahimi că este „speriat de greutatea responsabilității” ce atârnă pe umerii săi și este conștient că nu se face destul pentru a opri violența, oamenii așteptând schimbări din partea reprezentanților ONU.

Lakhdar Brahimi l-a inlocuit pe Kofi Annan ca trimis special al ONU și Ligii Arabe la sfârșitul lunii august. Annan a demisionat după ce acuzat Consiliul de Securitate al ONU că „arată cu degetul și aruncă vina” blocând eforturile de a găsi o soluție la conflict.

Aproximativ 20.000 de oameni au fost uciși in timpul revoltei din Siria care durează de un an și 5 luni.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`