Cine este prințul care a vânat ilegal cel mai mare urs din România

Cine este prințul care a vânat ilegal cel mai mare urs din România
Emanuel de Liechtenstein / Foto: blick.ch

Prințul Emanuel de Liechtenstein a devenit cunoscut în România după ce a ucis ilegal cel mai mare urs din România, informație prezentată de ONG-ul de mediu Agent Green și VGT Austria. Dar cine este, de fapt, acest prinț acuzat de braconaj?

Controversatul personaj care l-a împușcat mortal pe ursul Arthur are 43 de ani, este originar din Liechtenstein șiîn prezent, rezident în Riegersburg, localitate situată în regiunea austriacă Stiria. El este apropiat de Prințul Hans-Adam II, actualul monarh din Liechtenstein, cu care se întâlnește periodic la Viena.

Prințul de Liechtenstein riscă dosar penal

De profesie, Emanuel de Liechtenstein este medic. De asemenea, acesta mai are în administrare un castel. Emanuel de Liechtenstein are trei copii.

Ursul Arthur a fost ucis de prinț la Ojdula, Covasna, într-o arie naturală protejată. Emanuel de Liechtenstein ar fi plătit 7.000 de euro pentru derogarea de la Ministerul Mediului. Bărbatul ar fi trebuit să vâneze o ursoaică cu pui, care obișnuia să dea târcoale la gospondăriile din zonă. Potrivit Gărzii de Mediu, prințul s-ar putea alege cu dosar penal.

„Subiectul vânătorii este destul de controversat, nu vreau să mă implic într-o astfel de dezbatere”, a declarat prințul, potrivit PRO TV.

Tanczos Barna, ministrul Mediului, a oferit prima reacție după ce Arthur, cel mai mare urs din România, a fost ucis ilegal. Oficialul i-a luat voalat apărarea prințului austriac Emanuel de Liechtenstein.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`