Sorin Cîmpeanu a anunțat organizarea unei sesiuni suplimentare a Evaluării Naţionale pentru elevii care nu vor putea participa la cea obişnuită din motive medicale / Repartizarea computerizată, la finele lui iulie

Sorin Cîmpeanu a anunțat organizarea unei sesiuni suplimentare a Evaluării Naţionale pentru elevii care nu vor putea participa la cea obişnuită din motive medicale / Repartizarea computerizată, la finele lui iulie
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că va fi organizată o sesiune suplimentară a Evaluării Naţionale pentru elevii care nu vor putea participa la sesiunea obișnuită din motive medicale. Asta înseamnă inclusiv că repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a opta va avea loc anul acesta ceva mai târziu decât de obicei, adică la finele lunii iulie.

Sesiune suplimentară a Evaluării Naționale, anunțată de Cîmpeanu

„E vorba de o sesiune suplimentară pentru Evaluarea Naţională. Atât timp cât elevii de clasa a XII-a care nu se vor putea prezenta, din motive medicale, în sesiunea normală de Bacalaureat au în acest an o a doua şansă, în cea de-a doua sesiune, cea din toamnă, e normal să fii preocupat de dreptul elevilor de clasa a VIII-a care vor să susţină examenul de Evaluare Naţională, dar care nu se vor putea prezenta în sesiunea normală. Deci pentru a asigura şi celor de clasa a VIII-a dreptul la o sesiune suplimentară”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Antena 3.

Ministrul Educației a mai spus că repartizarea computerizată la licee se va face după sesiunea suplimentară a Evaluării Naționale, adică la finele lunii iulie.

Marți, Cîmpeanu a mai afirmat că este posibil ca peste două săptămâni să fie propusă revenirea la școală a tuturor elevilor: „E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere, care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a”.

Ministrul Educației a mai declarat că în această perioadă, mai mult ca oricând, e nevoie de evaluări pentru a se putea contabiliza pierderile generate de predarea online: „Cadrele didactice nu au fost pregătite nici în România și nici într-un alt stat pentru predarea online. Este un adevăr. (…) După ce vom fi încheiat această pandemie, educația va merge mult mai mult decât până acum spre digitalizare”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`