Adrian Oros: Prin măsurile de sprijin pe care le oferim, încercăm să compensăm pierderile fermierilor atât cât ne permite bugetul (VIDEO)

Adrian Oros: Prin măsurile de sprijin pe care le oferim, încercăm să compensăm pierderile fermierilor atât cât ne permite bugetul (VIDEO)
foto: Facebook @ Adrian Oros

Ministrul Agriculturii,Adrian Oros, a vorbit marți, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, despre criza alimentară.

„La asta duc schimbările climatice. Dacă anul trecut a fost, din punct de vedere al temperaturii, un an călduros și s-au putut înființa culturile în schimb, rezerva de apă din sol a fost foarte mică, regimul precipitațiilortotal nesatisfăcător,fermierii avândpagube imense. De data asta avem apă la un nivel optimal, în schimb s-a înregistrat această vreme foarte rece, în care s-au întărziat cu o lună sau o lună jumătate unele lucrări agricole sau înființarea unor culturi, ceea ce face ca nu neapărat să scadă productivitatea, ci ca acele produse să apară mai tărziu pe piață.

Prin măsurile de sprijin pe care le oferim atât din bani europeni cât și din bani de la bugetul național tranzitoriu, încercăm să compensăm pierderile fermierilor atât cât ne permite bugetul. Deși, toate subvențiile din bani europeni sunt în același cuantum ca și anul trecut. Doar la ajutor național tranzitoriu, deocamdată până la rectificare, sumele au fost mai mici, În rest, celelalte programe de susținere se derulează în aceeași parametrii ca și anul trecut.”

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților
20:48 - Un român pe jumătate chinez a dat lovitura cu o afacere în Toronto: „The Mămăliga Kitchen. Da, a fost un mare succes”
20:48 - Calcul: Câți bani a primit în plus un pensionar, care are o vechime de 26 de ani pe cartea de muncă. Lista completă cu majorările de care au beneficiat seniorii
20:26 - Daniel Dăianu (Consiliul Fiscal): Noua ţintă de deficit a Guvernului, de 6,9%, e cu mult mai mare decât cea asumată inițial. Dacă nu ar fi existat amnistia, acel 6,9% din PIB, ar fi însemnat 7,3 – 7,4%
20:26 - Cum pot vota cetățenii români, prin corespondență, la alegerile prezidențiale și parlamentare. Acesta este termenul-limită pentru înregistrare
20:16 - Comisia Europeană va da undă verde la vânat lupi în România și alte state din UE. Cum poate acest lucru să afecteze românii
19:59 - Cum arată Raiul, în realitate. Un renumit neurochirurg a explicat totul: “Aceasta a fost dovada incontestabilă”
19:57 - Surpriză la parlamentare: Liderul liberal Ilie Bolojan va candida la Senat. Nelu Tătaru: „Dacă și doamna Lasconi l-a propus premier, noi cu atât mai mult!” (VIDEO)