Florin Cîțu: Vreau să ne reluăm activitățile de dinainte de pandemie cât mai repede. Îmi este și mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat (VIDEO)

Florin Cîțu: Vreau să ne reluăm activitățile de dinainte de pandemie cât mai repede. Îmi este și mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat (VIDEO)
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a făcut precizări, într-o postare pe Facebook, despre cum va arăta vara acestui an, din punctul de vedere al regulilor de respectat în contextul pandemiei. Publicând pe contul său de pe rețeaua socială imagini de la un concert Metallica, șeful Guvernului a menționat că se poate vorbi despre renunțarea la purtarea măștii de protecție la plajă sau în drumețiile pe munte și despre o serie de facilități pentru persoanele vaccinate și a adăugat că își dorește să poată merge din nou la concerte sau la terasă.

Florin Cîțu:Sunt câteva lucruri pe care cu toții le așteptăm pentru sezonul estival

”Sunt câteva lucruri pe care cu toții le așteptăm pentru sezonul estival. Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă, de exemplu, fără mască dacă mergem la munte, în drumeție, etc. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilități, să îi spunem aşa, pentru persoanele vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitatea de 100% cu persoane vaccinate.

Vreau să ne reluăm activitățile de dinainte de pandemie cât mai repede. Îmi este și mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

Florin Cîțu: Vreau să ne reluăm activitățile de dinainte de pandemie cât mai repede. Îmi este și mie dor să merg la concerte, la mare sau să beau o cafea pe terasă, relaxat

Cîțu:Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv

Într-o declarație de presă susținută marți dimineață, premierul a precizat că se poate vorbi de reluarea multor activități atunci când 5 milioane de români vor fi vaccinați anti-COVID-19.

Numerele scad în fiecare zi. Nu mai e niciun județ cu peste 3 la mie. Deci ce am făcut până acum am făcut bine. Asta mai însemană că… Se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv. A crescut numărul de persoane vaccinate.

În București, Cluj, Timișoara, Constanța, cam toate sunt peste 20% cu rata de vaccinare. Cluj Napoca e la 34% de exemplu. Deci în orașe avem un ritm puternic și trebuie să-l păstrăm. Aici e legătura dintre scăderea numărului de persoane infectate și creșterea celor vacciante.

Ne interesează să avem 5 milioane de persoane vaccinate. Vom putea să redeschidem mai mult lucrurile”, a spus Florin Cîțu.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`