Festivalul Oktoberfest din Germania, anulat și în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus

Festivalul Oktoberfest din Germania, anulat și în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus
Foto: Pixabay

Din cauza pandemiei de coronavirus, cel mai mare festival al berii din lume, Oktoberfest, va fi anulat și în 2021. Situația epidemiologiă nu permite ca un astfel de eveniment să aibă loc, a transmis Markus Söder, premierul Bavariei, citat de sueddeutsche.de.

Festivalul Oktoberfest, anulat și în 2021

Söder a insistat că a fost nevoit să anuleze încă o dată evenimentul deoarece acesta ar fi necesitat ample angajamente financiare, iar riscurile sanitare sunt încă prea mari.

„În plus, în clasicele săli dedicate festivalului berii, măsuri precum distanţarea socială şi purtarea măştilor sanitare nu pot fi implementate”, a adăugat el.

Söder a precizat că hotărârea a fost luată „cu inima grea”, dar cu multă responsabilitate.

Decizia nu a venit deloc ca o surpriză, în condițiile în care rata de infectare cu coronavirus e încă mare.

Premierul bavarez a atras atenția că dacă Oktoberfest s-ar fi organizat și ar fi dus la creșterea substanțială a ratei de infectare, acest puternic brand ar fi fost compromis pentru totdeauna.

La rândul său, primarul din Munchen, Dieter Reiter, a declarat că au fost luate în calcul mai multe scenarii, dar nu există niciun fel de siguranță în privința unui astfel de festival, care adună și șase milioane de vizitatori la o singură ediție. El a precizat că-i pare rău „pentru numeroșii, milioanele de fani și prieteni ai Oktoberfest”.

Orașul ar urma să sufere pierderi de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Germania a vaccinat până acum anti-COVID19 peste 28% din populaţie.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:13 - Octavian Berceanu: Avem potențialul de a atrage milioane de turiști, să câștigăm bani și să tratăm urșii într-un mod exemplar la nivel de Europa, cel puțin, și nu o facem pentru că nu avem oameni implicați (VIDEO)
18:06 - Un sortiment de pâine este retras de pe rafturile magazinelor. Care este motivul și ce trebuie să facă cei care l-au cumpărat
18:00 - Surse: Cocaină găsită în 16 tone de pulpă de fructe congelată, în Portul Constanța. Captură-record pentru Poliția Română și DIICOT, în cadrul operațiunii „Exotic”
17:45 - Mai multe convoaie militare se vor deplasa în mai multe zone din Transilvania și Moldova. Care este motivul
17:45 - Încercările prin care a trecut Sebastian Stan pentru a putea interpreta rolul său în filmul„A different man”: “M-am simțit neajutorat în acele situații”
17:38 - Măsurile Guvernului pentru a proteja sănătatea mintală a tinerilor. Natalia Intotero: Problemele de anxietate, stările depresive au dus la refugiul în consum de droguri (VIDEO)
17:38 - Casele de Pensii au început să distribuie deciziile de revizuire. Câte pensii au fost calculate greșit
17:17 - În ce stadiu sunt locomotivele folosite de CFR Călători? Mecanicii atârnă cărămizi pe motoarele vechi de peste 60 de ani
17:17 - Rusia ia în calcul să interzică „propaganda” pentru un stil de viață „fără copii”
16:57 - Surse: Ciolacu promisese că va susține proiectul pentru candidatura lui Iohannis la parlamentare, într-o discuție cu Președintele și Ciucă din 3 aprilie. Liderul PNL nu mai vrea să participe la ședințele de coaliție