Viceprimarul USR-PLUS vrea reforma spitalelor din Capitală cu un condamnat pentru tentativă de omor, o stewardesă și casieri. Vizibil încurcat, Horia Tomescu nu a reușit nici măcar să își argumenteze public propunerile: „Asta e opinia mea” (VIDEO)

Viceprimarul USR-PLUS vrea reforma spitalelor din Capitală cu un condamnat pentru tentativă de omor, o stewardesă și casieri. Vizibil încurcat, Horia Tomescu nu a reușit nici măcar să își argumenteze public propunerile: „Asta e opinia mea” (VIDEO)
foto: Facebook @ Horia Tomescu

Capitala a rămas cel puțin pentru moment fără buget, acesta fiind respins din cauză că nu a primit voturileconsilierilor generali de la USR-PLUS, care doresc ca viceprimarul lor să primească mână liberă pentru gestionarea spitalelor din subordinea ASSMB.

Într-un dialog cu Răzvan Zamfir la „Bună, România!”, vineri, pe B1 TV, Horia Tomescu a încercat să își justifice propunerile controvesate pentru conducerile unităților sanitare din București, însă, vizibil încurcat, a recunoscut practic că nu le poate argumenta public, sfârșind prin a spune că aceștia s-au descurcat „acceptabil” comparativ cu celelalte persoane intervievate.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Viceprimarul USR-PLUS vrea reforma spitalelor din Capitală cu un condamnat pentru tentativă de omor, o stewardesă și casieri. Horia Tomescu a încercat să își argumenteze propunerile, pe B1 TV

Probabil cea mai scandaloasă propunere pentru CA-urile spitalelor din Capitală este Răzvan Marian Apostol, care are la activ o condamnare pentru tentativă de omor după un incident din 2004, când și-a înjunghiat de mai multe ori iubita de la acea vreme, inclusiv în zona gâtului. Horia Tomescu sugerează că nu cunoștea această situație.

„Deci, eu nu am avut informații legate de această problemă. Trebuie să știți că reprezentanții Consiliului General în Consiliile de Administrație ale spitalelor care sunt în subordinea Consiliului General trebuie să fie angajați ai Administrației Spitalelor. Eu am avut peste 50 de interviuri cu angajați din Administrația Spitalelor, am cerut CV-urile fiecăruia și am făcut un proiect de hotărâre care este în așteptare pentru a fi dezbătut în Consiliul General cu propuneri pentru Consiliile de Administrație ale spitalelor din subordinea Consiliului General”, susține viceprimarul USR-PLUS.

Întrebat ce l-a convins, totuși, din parcursul profesional al lui Răzvan Marian Apostol, având în vedere că acesta și-a terminat studiile la o universitate particulară, a fost șeful unei echipe de instalatori și a fost administrator al unei asociații de proprietari, Horia Tomescu a afirmat: „Eu l-am intervievat legat de activitatea dânsului în Administrația Spitalelor”.

Întrebat dacă Răzvan Apostol a făcut „minuni” la ASSMB, unde a lucrat mai puțin de doi ani, viceprimarul USR-PLUS a adăugat: „Și-a făcut treaba exemplar”.

După o tentativă eșuată de a-și nuanța poziția, Horia Tomescu a afirmat că pur și simplul asta este opinia sa.

Întrebat dacă „procesul transparent de selecție” a fost că i-a lăsat o impresie bună pe care n-o poate argumenta public, viceprimarul Horia Tomescu a recunoscut: „Da”.

Totuși, Răzvan Apostol nu este singura propunere controversată pentru CA-urile spitalelor. Potrivit Newsweek România, pe lista lui Horia Tomescu figurează și alte nume care ridică semne de întrebare: Alina Alexandrescu (trei ani casieră la Kaufland); Florin Barbu (fost comisionar vamal); Dimitriu Violeta (fostă șefă la magazinul Romarta, a absolvit facultatea la 21 de ani de la terminarea liceului); Ionela Cruceru (fostă secretară la restaurantul Galo Nero); Aurelian-Cristian Kitu (3 ani casier la Carrefour și Pizza Hut); Andreea Popescu (stewardesă).

Întrebat dacă și aceștia și-au desfășurat activitatea „într-un mod remarcabil pentru spitalele din Capitală”, viceprimarul Horia Tomescu a răspuns: „Nu aș putea să spun remarcabil, cât accetabil față de ce discuții am avut cu cei 50”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
08:18 - Armata israeliană l-a ucis pe unul dintre cei mai importanți lideri Hezbollah
23:56 - Artefacte de 3.000 de ani au fost descoperite în Bistrița-Năsăud. Au fost găsite într-unul dintre cele mai importante situri arheologice din țară
23:51 - Primarul din Sfântu Gheorghe, supărat că elevii deja au distrus mobilierul nou pus în școli: „Vor trebui să plătească părinții”
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)