„Săptămâna altfel” a vaccinării la Craiova în perioada 10-17 mai. Valeriu Gheorghiță: E un proiect pilot care va fi extins în alte orașe

„Săptămâna altfel” a vaccinării la Craiova în perioada 10-17 mai. Valeriu Gheorghiță: E un proiect pilot care va fi extins în alte orașe
Foto: Guvernul României / Facebook

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale devaccinare anti-COVID-19,a precizat, marți, într-o conferință de presă, că, în perioada 10-17 mai, la Craiova va fi organizată „Săptămâna altfel” a vaccinării. În toate centrele din municipiu se va oamenii se vor putea imuniza 24 de ore din 24 fără programare.

El a mai precizat că se iau în calcul prezentarea directă la vaccinare pentru persoanele peste 60 de ani.

„Luăm în calcul această modalitate de prezentare directă a persoanelor la centrele de vaccinare. Luăm în calcul centrele din municipiile unde sunt centrele regionale de depozitare.Ne dorim asigurarea vaccinării fără programare. Rând pe rând probabil că vom extinde progresiv această modalitate.Luăm în calcul prezentarea directă la vaccinare pentru anumite categorii de vârstă – de exemplu persoane peste 60 de ani – sau pe anumite intervale orare”, a precizatValeriu Gheorghiță.

El a mai spus că una dintre concluziile principale după Maratonul vaccinării organizat în weekend la Timișoara este dorința oamenilor de a se prezenta la vaccinare, însă fără programare prin platformă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`