Florin Cîțu, despre valul trei al pandemiei: Ce a fost mai greu a trecut. Aș vrea să văd în fiecare weekend în municipii, în orașe, cât mai multe evenimente legate de vaccinare (VIDEO)

Florin Cîțu, despre valul trei al pandemiei: Ce a fost mai greu a trecut. Aș vrea să văd în fiecare weekend în municipii, în orașe, cât mai multe evenimente legate de vaccinare (VIDEO)

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, în cadrul unei videoconferințe cu prefecții, că trebuie accelerată campania de vaccinare și a cerut, în acest sens, implicarea lor și colaborarea cu aleșii locali și cu Direcțiile de Sănătate Publică. Șeful Guvernului a precizat că România se află acum pe o pantă descendentă în ceea ce privește situația epidemiologică, însă a insistat că este important ca regulile de protecție sanitară să fie în continuare respectate.

Florin Cîțu:În ceea ce privește pandemia, suntem pe o pantă descrescătoare a acestui val trei

”La ultima întâlnire am spus că trebuie să ne implicăm cu toții pentru a trece peste acest val trei. Prefecții, subprefecții, reprezentanții ministerului de Interne s-au implicat și au făcut ca această perioadă să treacă fără incidente.

În ceea ce privește pandemia, suntem pe o pantă descrescătoare a acestui val trei și trebuie să consolidăm această perioadă. De aceea, în continuare trebuie să fim vigilenți, valul nu a trecut, dar este clar că ceea ce a fost mai greu a trecut.

Avem în față un weekend important, un weekend în care sărbătorim Paștele, dar și tradiționalul 1-2 mai în care cetățenii României sunt liberi și merg într-o minivacanță.

Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt simple. Nu s-a schimbat nimic, avem aceleași reguli: mască, distanțare, dezinfectant. Toate activitățile trebuie să țină cont de regulile în vigoare”, a spus Florin Cîțu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Florin Cîțu:Trebuie să accelerămcampania de vaccinare

Referindu-se la campania de vaccinare, premierul a cerut o accelerare a procesului de imunizare a populației.

Am avut o discuție, ieri, cu aleșii locali și am cerut și acolo implicare și aș vrea să văd și la dumneavoastră. Cred că este important să lucrați împreună cu primarii, cu DSP-urile. Aș vrea să văd în fiecare weekend în municipii, în orașe, cât mai multe evenimente legate de vaccinare. Trebuie să accelerăm această campanie. Timișoara a dat un exemplu foarte bun.Avem deja două centre de vaccinare drive-thru la Cluj și la Deva. Am început și cu centrele de vaccinare mobile. Avem dozele necesare, trebuie să împingem campania de vaccinare în toate zonele României și e important să vă implicați și dumneavoastră, la nivelul prefecților, și instituțiile statului.

După ce trece acest weekend, trebuie să punem toate resursele pe care le avem în a avea o campanie de vaccinare de succes, pentru că nu este moft, este singura soluție pentru a revenit la normalitate și trebuie să ne implicăm cu toții. (…) Eu sunt optimist. Avem dozele, știu că românii vor să se întoarcă la o viață normală”, a mai declarat Florin Cîțu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`